OBRA

CA / ES / EN
Obra BCN: Observatori per a la Rehabilitació Arquitectònica de Barcelona

Visites i itineraris

Tornar

Visita als 46 habitatges dotacionals de la Fabra i Coats

DADES BÀSIQUES

ItinerariAquesta promoció que visitarem és un dels projectes singulars que ha portat a terme la regidoria d’Habitatge i Rehabilitació en aquest mandat. Ubicada al barri de Sant Andreu, el projecte ha permès recuperar com a edifici d’habitatges una de les naus de Can Fabra, situada al carrer de Parellada, 9.

La nau s’ha convertit en un edifici amb 46 habitatges, 41 dels quals destinats al lloguer assequible i reservats per a joves menors de 35 anys. Els altres cinc s’han reservat per a músics joves. A més, l’edifici també compta amb un local pensat per a acollir una entitat castellera.

Els habitatges de Can Fabra tenen entre 53 i 60 metres quadrats i dues habitacions. Les obres van començar el juny de 2017 (finalitzaran aquesta primavera) i s’hi ha invertit un total de 5,9 milions d’euros finançats per l’Ajuntament de Barcelona. 
Subratllar també, que aquests 46 són alguns dels 169 habitatges que estan integrats en tres promocions de protecció oficial ubicades als barris del Parc de la Llacuna del Poblenou, la Marina del Prat Vermell, i que el procés d’adjudicació d’aquests es va posar en marxa a principis del passat mes de febrer.

Algunes de les característiques de la promoció de la Fabra i Coats: ha conservat la seva façana industrial i té interiors de fusta. I a més, podrem veure in situ criteris d’estalvi energètic que s’hi ha aplicat, o quines han estat les pautes constructives d’aprofitament de l’edifici, entre d’altres millores.

***


VISITA AL RECINTE DE LA FABRA i COATS (46 HABITATGES DOTACIONALS) 

Dia: Dijous, 4 d’abril de 2019

Hora: 10.00 hores

Durada: 90 minuts (aprox.)

Lloc: Complex industrial de la Fabra i Coats (Sant Andreu/Carrer de Sant Adrià, 20)
 
Lloc de trobada: (veure nota que adjuntem al final d’aquest document).

Visita gratuïta/guiada a càrrec de Mercè Berengué (Arquitectes de Roldán+Berengué), de l’equip encarregat del projecte executiu de rehabilitació i construcció d’aquesta promoció. I amb el suport de Daniel López, arquitecte de l'IMHR.  

NOTA: places limitades (20 persones com a màxim). 


Inscripcions a través del correu genèric de l'OBRA:
 
info@obrabcn.cat 


***

NOTA: una vegada haureu travessat la porta principal d’entrada al recinte de la Fabra i Coats (carrer de Sant Adrià, 20), continueu caminant tot recte dins del mateix recinte i a uns 100 metres, passat el Centre d’Art Contemporani, tombeu a la dreta. El punt de trobada del grup serà aquí, a la porta de l'edifici renovat d'habitatges.


  • Fotografies