OBRA

CA / ES / EN
Obra BCN: Observatori per a la Rehabilitació Arquitectònica de Barcelona

Visites i itineraris

Tornar

Visita a l'edifici de l'EMAV (Can Batlló)

DADES BÀSIQUES

Itinerari


L’edifici de l’EMAV (que està traslladant la seva seu des de la Via Laietana, 48 A al bloc 7 de l’antic complex fabril de Can Batlló/Constitució, 25, al districte de Sants-Montjuïc) és el primer immoble de serveis d’aquesta gran ‘pastilla urbana’ (més de 28.000 m2) que es posarà en marxa a partir d’aquest proper mes de setembre, coincidint amb l’arrencada del curs acadèmic.

Amb aquest canvi, l’EMAV, passarà a tenir 5.460 m2 de superfície útil, cosa que permetrà ampliar l’oferta d’estudis en el camp audiovisual, espais compartits de treball o cursos d’especialització. El centre comptarà amb una sala d’actes dissenyada de tal manera que pugui ser utilitzada també per les entitats del barri i pel districte de Sants-Montjuïc.

La intervenció en aquest edifici de grans naus parteix de la voluntat de preservar i emfatitzar els trets tipològics de l’arquitectura industrial existent: ordre, repetició i simplicitat estructural. (Aquí, i de la mateixa manera que vàrem poder  comprovar a la visita de la Fabra i Coats, la reforma d’aquest bloc 7 ha buscat mantenir els valors històrics i arquitectònics de l’edifici).

Destaquem: una façana que ha recuperat el seu estat original, amb tots els elements deteriorats i/o trencats per intervencions posteriors a la construcció inicial; i una coberta que presenta un treball ornamental amb planxes de zinc per a oferir una nova imatge renovada al seu passat industrial.

L’edifici incorpora plaques fotovoltaiques integrades al cos de serveis, permetent la producció d’energia sostenible. A més, i obeint a les exigències actuals de sostenibilitat i ecoeficiència, també compta amb equips de tecnologia d’aerogeneració per al clima fred i calor de l’edifici, així com sistemes amb tecnologia LED per a la il·luminació.  

L’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV) compta amb mig segle d’existència, i és un centre de titularitat municipal gestionat pel Consorci d’Educació de Barcelona.  
***

Visita gratuïta/guiada a càrrec de Josep Maria Julià, arquitecte d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, de la Direcció d’obra d’aquesta rehabilitació.  
Dia: Dimarts, 2 de juliol de 2019
Hora: 09.00 hores
Durada de la visita: 1 h. aprox.
Lloc trobada: Gran Via de les Corts Catalanes, 175
NOTA: places limitades (20 persones com a màxim).
Inscripcions a través del correu electrònic de l’OBRA : info@obrabcn.cat