OBRA

CA / ES / EN
Obra BCN: Observatori per a la Rehabilitació Arquitectònica de Barcelona


	

Notícies

Visites guiades

15/06/2018

Ahir dijous, 14 de juny, l'OBRA va tenir el privilegi de poder organitzar i compartir una visita explicativa amb Carme Ribas al renovat Mercat de Sant Antoni. Ribas ha estat, conjuntament amb Pere Joan Ravetllat, l'equip d'arquitectes que ha capitanejat aquest projecte de remodelació i modernització arquitectònica que s'ha dut a terme al llarg de gairebé 9 anys; concretament, des de l'octubre de 2009 i fins fa poques setmanes.

Recordem que el mercat va ser construït segons un projecte de l'arquitecte Antoni Rovira i Trias i l'enginyer Josep M. Cornet i Mas, l'any 1882, i és un dels edificis públics més emblemàtics de l'Eixample barceloní. Ocupa una illa sencera i s'organitza en forma de creu grega, reproduint en geometria i dimensió el traçat de les alienacions de l'Eixample, El projecte de rehabilitació inclou una nova zona de museu amb el jaciment romà subterrani, espai d'ús cívic i pacificació dels carrers del voltant.

D'entre els projectes duts a terme pel tàndem Ravetllat-Ribas destaquen la reforma del carrer García Faria de Barcelona, el Parc de Sa Riera a Palma de Mallorca, la reforma de la fàbrica Marfà de Santa Eugènia (Girona), la Biblioteca Districte 3 de Terrassa, el Front Fluvial de Santa Coloma de Gramanet o el Campus Universitari de la URV a Tortosa.

Des de l'Observatori de Rehabilitació Arquitectònica de Barcelona volem agrair sincerament als dos, així com a totes aquelles persones que van participar en aquesta trobada didàctica per a poder valorar encara més un projecte d'aquestes característiques que ha hibridat remodelació, rehabilitació i noves tecnologies d'enginyeria, a la vegada que recuperava patrimoni històric.