OBRA

CA / ES / EN
Obra BCN: Observatori per a la Rehabilitació Arquitectònica de Barcelona


	

Notícies

Guia pràctica i consells per a l'estalvi

4/03/2014

Barcelona ha experimentat, en els darrers anys, canvis urbanístics que han afavorit les seves característiques de ciutat compacta i diversa. Tanmateix, el gruix del parc d’edificis en té una edat que supera els seixanta anys, i els estudis prospectius preveuen que l’envelliment en continuarà a causa de l’estancament del sector de nova construcció.

En aquest context, l’Ajuntament vol posar l’èmfasi en les actuacions de rehabilitació a fi de garantir la seguretat, habitabilitat, accessibilitat i qualitat dels serveis bàsics per a tots els edificis, cosa que també incidirà de forma positiva en la qualitat de vida dels ciutadans.

Aquesta guia sorgeix de la necessitat detectada, pel Col·legi d’Administradors de Finques, d’apropar l’experiència de les empreses de serveis de rehabilitació i manteniment a les comunitats de veïns, amb la implicació fonamental del col·lectiu de gestors de finques. Neix, per tant, amb el repte que els edificis esdevinguin més segurs, presentin una millor habitabilitat i siguin més sostenibles mitjançant l’adaptació dels sistemes de construcció i dels models i procediments de gestió.