OBRA

CA / ES / EN
Obra BCN: Observatori per a la Rehabilitació Arquitectònica de Barcelona


	

Notícies

Guia d'elegibilitat de projectes. Fons JESSICA FIDAE

28/11/2013

El Fons de Cartera F.I.D.A.E. és un fons que té com a propòsit finançar projectes de desenvolupament urbà sostenible que millorin l'eficiència energètica, utilitzin les energies renovables i que siguin desenvolupats per empreses de serveis energètics (ESEs) o altres empreses privades.

Es tracta d'un fons cofinançat per FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) i IDAE (Institut per a la Diversificació i l'Estalvi d'Energia) i operat pel Banc Europeu d'Inversions (BEI). Aquest fons finançarà totes les inversions directament relacionades amb l'augment de l'eficiència energètica i la utilització d'energies renovables en entorns urbans i és compatible amb altres fonts de finançament públiques o privades, així com amb subvencions cofinançades o no pel FEDER .

Aquests fons han de facilitar el finançament a projectes en els territoris dels 10 Programes Operatius regionals per a les comunitats autònomes de: Andalusia, Castella-la Manxa, Extremadura, Galícia, Regió de Múrcia, Canàries, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana i ciutats autònomes de Ceuta I Melilla .

Estan orientats a empreses privades, públic privades i de manera indirecta a organismes públics que posin en marxa els projectes utilitzant els serveis d'empreses privades, que seran les que puguin accedir a aquest finançament . Quedant per tant excloses les entitats públiques com a beneficiàries directes de la mateixa .