rehabilitació arquitectònica

Viu la rehabilitació arquitectònica de la Casa Batlló

El tema d’avui és la rehabilitació arquitectònica d’un edifici tan emblemàtic per la ciutat de Barcelona com és la Casa Batlló. És un edifici dissenyat per l’arquitecte Antoni Gaudí, màxim representant del modernisme català, entre el 1904 i el 1907. La part més coneguda de l’obra és la façana combinada amb pedra, ferro forjat, trencadís de vidre i ceràmica policromada.

Explora la rehabilitació arquitectònica

Actualment i des de fa mesos l’edifici es torba en estat de restauració. És molt important realitzar tasques de manteniment i conservació en edificis que formen part del patrimoni cultural i alhora representen un mite de l’arquitectura i el disseny, per tal de garantir la seva durada al llarg del temps. Un aspecte molt important és que encara que la Casa Batlló estigui en obres és possible visitar-la igualment. D’aquesta manera, es poden explorar els treballs de conservació de l’edifici i viure de primera mà aquest moment històric.

La restauració de la Planta Noble

A l’interior de l’edifici modernista és on la restauració està esdevenint més intensa. Un equip d’arquitectura especialitzat en la rehabilitació d’edificis històrics ha descobert que el revestiment original es troba amagat sota múltiples capes de pintura i que la tècnica empleada consistia en un estuc de calç de diferents tonalitats.

rehabilitació arquitectònica

D’altra banda, han observat que en el despatx del Senyor Batlló, les juntes de les incisions van ser omplertes amb pa d’or i la distribució multitonal és encara més rica i sorprenent. D’aquesta manera, la rehabilitació arquitectònica esdevé molt difícil, ja que els restauradors han de replicar unes tècniques impressionants i per tant, es considera com un repte històric. Es preveu que al juny hagin finalitzat les obres.

La façana

Les principals tasques de manteniment a la façana són: netejar la façana, restaurar les balconades i protegir els 5 tipus d’elements que es troben, entre altres tasques. Durant la visita és possible observar-la amb molta precisió, ja que s’ofereix un passeig pel cim de la façana amb una panoràmica única i unes vistes espectaculars. Pel que la rehabilitació de la façana, es preveu que durant aquest mes d’abril quedi enllestida.

rehabilitació arquitectònica

Esperem que visiteu com més aviat millor aquesta obra modernista tan increïble, ja que és una oportunitat única poder viure una rehabilitació arquitectònica en primera persona.