Visites i itineraris: espais públics a Ciutat Vella

Des de l’Observatori de Barcelona per a la Rehabilitació Arquitectònica (OBRA), oferim visites i itineraris temàtics especialitzats per diferents barris de la ciutat de Barcelona per tal de conèixer les tasques de rehabilitació arquitectònica que s’han dut a terme a la ciutat.

Espais públics de ciutat vella

Avui us volem proposar un recorregut pel districte de Ciutat Vella. Aquest districte correspon amb el centre històric de la ciutat de Barcelona, compres dins les muralles existents entre els segles XIV i XIX. Per aquest  motiu gran part dels epsais públics del centre de la ciutat conviuen amb restes arqueològiques, delimitacions d’una anitga muralla romana, etc. El recorregut d’aquest itinerari permet conèixer alguns dels espais públics més significatius del districte, així com la seva relació amb algun moment històric.

Itinerari Ciutat Vella

 

Dades bàsiques

Públic objectiu: tots els públics

Idiomes: català, castellano, anglès, francès i alemany.

Temps: recorregut estimat de 4hores

Preu: 30€ per persona. Mínim 300€ per grup (IVA no inclòs)

 

Recorregut de la visita

1. Plaça Vila de Madrid. Resultat de l’enderroc del convent de Santa Teresa de les Carmelites descalces. Remodelació del 2001-2003.

Itinerari Ciutat Vella

2. Avinguda de la catedral. Davant les torres de la muralla una obra de Joan Brossa: un joc de lletres amb la paraula Barcino, en clara referència a l’antic accés al nucli urbà.

Itinerari Ciutat Vella

3. Forat de la Vergonya – Pou de la figuera. Entre el 2006 i el 2008 s’urbanitza l’espai seguint les reclamacions i voluntat del barri. Ho fa l’arquitecte jaume Artigues.

Itinerari Ciutat Vella

 

4. Passeig del Born. Es correspon amb l’antic passeig medieval on s’hi celebraven torneigs, festes i tota mena d’activitats ciutadanes entre els segles XIII i XVII. 

Captura de pantalla 2014-04-25 a les 11.25.28

 

5. Fossar de les Moreres. Hi trobem el memorial de guerra dels morts que hi va haver en el Setge de Barcelona (1713-1714).

Captura de pantalla 2014-04-25 a les 11.25.37

 

* Aquest itinerari és aproximat i es pot ajustar en funció de la demanda i necessitats del grup assistent i les característiques dels elements a contractar.

Per a reservar plaça per aquesta visita omple aquest formulari.