Visites i itineraris: els mercats municipals de Barcelona

Des de l’Observatori de Barcelona per a la Rehabilitació Arquitectònica (OBRA), oferim visites i itineraris temàtics especialitzats per diferents barris de la ciutat de Barcelona per tal de conèixer les tasques de rehabilitació arquitectònica que s’han dut a terme a la ciutat. El recorregut que destaquem avui consisteix en la visita dels principals mercats de la ciutat, tot explican-te la seva arquitetura i amb l’interès principal en la seva rehabilitació.

Model Mercat Barcelona

El Model Mercat Barcelona és des de fa temps conegut en molts àmbits i s’està exportant amb èxit, tant a nivell nacional com internacional. Entre totes les actuacions que porta a terme l’IMMB, hi ha l’impuls a la modernització i remodelació dels mercats barcelonins, adaptar-ne l’oferta comercial i les infraestructures a las noves demandes dels ciutadans. Amb aquest esperit, s’han rehabilitat alguns dels mercats més emblemàtics, edificis excepcionals, dels quals s’ha recuperat el seu valor arquitectònic i elements artístics tot incorporant-hi les noves instal·lacions imprescindibles d’una estructura comercial competitiva en el segle XXI.

 

Dades bàsiques

Públic objectiu: arquitectes, Entitats Públiques del sector, Ajuntaments, Historiadors, Consorcis.

Idiomes: català, castellano, English, Français (Alemany i Italià pertició expressa)

Temps: recorregut estimat de 4hores

Observacions: recorregut a peu i en transport públic.

Preu: 30€ per persona. Mínim 300€ per grup (IVA no inclòs)

 

Recorregut de la visita

1. Mercat del ninot: un dels edificis públics més caracterísitcs de l’Eixample. La seva estructura actual data de 1933 i està en procés de rehabilitació i ampliació.

Visites guiades mercats

2. Mercat de la concepció: un dels mercats centenaris de la ciutat, inaugurat l’any 1888. El projecte de rehabilitació arquitectònica va finalitzar el 1998.

Visites guiades mercats

3. Mercat de Santa Caterina: projecte de remodelació emblemàtic acabat el 2005.

Visites guiades mercats

4. Mercat de la Barceloneta: l’estructura original de ferro del mercat, del 1884, es conserva amb la remodelació integral acabada el 2007.

Visites guiades mercats

* Aquest itinerari és aproximat i es pot ajustar en funció de la demanda i necessitats del grup assistent i les característiques dels elements a contractar.

Per a reservar plaça per aquesta visita ompla aquest formulari.