rehabilitació i reconstrucció d'edificis

Visites guiades: rehabilitació i reconstrucció d’edificis singulars

Com ja sabeu, des de l’OBRA, oferim visites i itineraris especialitzats per diferents barris de Barcelona. Avui us volem dur a veure la rehabilitació i reconstrucció d’edificis singulars que tenim ben a prop. Us animeu?

Un breu resum sobre la rehabilitació i reconstrucció d’edificis singulars

rehabilitació i reconstrucció d'edificisQuan al 1929 es va construir el Pavelló Alemany a l’Exposició Internacional de Barcelona, la Fàbrica Casaramona ja tenia 17 anys. Aquests dos edificis que comparteixen carrer, han passat per la reconstrucció, el primer, i la rehabilitació el segon, que de la mà de l’arquitecte Arata Isozaki ha volgut fer l’ullet a aquesta coincidència física.

rehabilitació i reconstrucció d'edificis
Recentment s’ha afegit la transformació de la plaça de braus “Las Arenas”, amnb nous usos a la zona.
Les solucions adoptades a aquests edificis els converteixen en singulars estructures a on conviuen els murs del passat amb les tecnologies més avançades que han fet possible la seva reutilització.

rehabilitació i reconstrucció d'edificis

Dades bàsiques

Públic objectiu: públic adult amb interès en l’arquitectura i la rehabilitació del seu entorn o de pas per Barcelona. Porfessionals del sector.

Idiomes: català, castellà, anglès, francès, alemany i italià.

Temps: recorregut estimat de 4 hores. Itinerari a peu.

Preu: 30€ per persona. Mínim 300€ per grup (IVA no inclòs)

Punt de trobada: Centre comercial Las Arenas.

 

Recorregut de la visita

Del recorregut d’aquesta visita arquitectònica guiada, on veurem feines de rehabilitació i reconstrucció d’edificis singulars, els principals punts destacats són:

  • Plaça de braus Les Arenas: La Plaça de braus de les Arenes fou una plaça de toros situada a la plaça d’Espanya de Barcelona on es va practicar la tauromàquia entre el 29 de juny de 1900 i el 19 de juny de 1977. Després de la reforma integral de l’edifici l’any 2011 es va reobrir com a centre comercial amb el nom de Les Arenes.
  • Pavelló Alemany de l’Exposició Internacional de 1929: El Pavelló alemany, o Pavelló Mies van der Rohe, conegut internacionalment com el Pavelló Barcelona, fou construït com el pavelló alemany de l’Exposició Internacional de Barcelona del 1929 perMies van der Rohe. Aquest edifici és de formes simples, però elaborat amb materials luxosos com el marbre travertí. És un monument emblemàtic considerat com l’inici de l’arquitectura moderna del segle XX,[1] i ha estat estudiat i interpretat exhaustivament, alhora que ha inspirat l’obra de diverses generacions d’arquitectes.
  • Fàbrica Casaramona: La Fàbrica Casaramona és un antic edifici d’estil modernista construït del 1909 al 1912, a la falda de Montjuïc. Actual seu del CaixaForum Barcelona des del 2002.

Conèixer construccions arquitectòniques rehabilitades i poder-les comparar amb la construcció inicial d’anys enrere és molt enriquidor, i ens aporta molta informació pel que fa a processos constructius, materials, etc. Anima’t a descborir coses noves en relació a l’arquitectura!