Eixample de barcelona

Visites guiades per l’arquitectura de Barcelona

L’Observatori de Barcelona per a la Rehabilitació Arquitectònica, OBRA, té una oferta de visites guiades per l’arquitectura de Barcelona força interessant. En total, 16 visites recorren la ciutat de Barcelona amb l’objectiu de conèixer l’arquitectura, la importància de les obres de rehabilitació o la bellesa dels edificis modernistes. L’estiu és una bona època per aprofitar el temps i gaudir d’una d’aquestes visites guiades. Fem un repàs!

Visites guiades per l’arquitectura de Barcelona: L’Eixample

El model urbanístic de l’Eixample va ser una trama novadora a la seva creació, fa més de 150 anys. És un emblema de l’arquitectura de Barcelona i en l’actualitat continua vigent. OBRA ofereix 3 visites guiades per l’Eixample de Barcelona:

Visites guiades: edificis modernistes

L’itinerari que ofereix OBRA planteja un recorregut per conèixer alguns edificis més representatius del modernisme de Barcelona: Palau Macaya, Casa de les Punxes, La Pedrera, la Fundació Antoni Tàpies i l’Illa de la discòrdia. Tots aquests edificis modernistes són obra dels arquitectes principals del Modernisme, com Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner o Josep Puig i Cadafalch.

la mansana de la discòrdia

Mercats i espais públics

Sense cap mena de dubte, els mercats i espais públics tenen un paper molt important per als habitants de la ciutat. Per això, moltes de les visites guiades fan un recorregut per alguns exemples d’edificis destinats a satisfer les necessitats dels veïns. Com ja sabeu, OBRA vol ressaltar la importància de la rehabilitació, per això moltes d’aquestes visites destaquen les obres de rehabilitació que han millorat les instal·lacions d’aquests edificis i mercats de la ciutat de Barcelona.

rehabilitació mercat de Sant Andreu

Rehabilitació arquitectònica

Durant aquestes visites podeu comprovar de primera mà els resultats de les obres de rehabilitació arquitectònica de molts edificis de Barcelona. Alguns d’aquests edificis eren antigues fàbriques o espais singulars que ara, un cop rehabilitats, ofereixen serveis públics als veïns. Un dels barris on més clar es pot veure la importància de la rehabilitació arquitectònica és Poblenou.

Recorregut 7@ Poblenou

Reservar visita guiada per Barcelona

Totes aquestes visites estan dirigides a un públic general interessat per l’arquitectura de Barcelona. Per gaudir d’aquestes visites guiades s’ha de reservar plaça omplint el formulari corresponent a la visita que us interessi.  Si voleu que et preparem una visita guiada personalitzada només ens has de deixar les teves dades mitjançant aquest formulari. Contactarem amb tu i t’oferirem tota la informació que necessitis.