visites guiades per l'arquitectura de barcelona

Visites guiades per l’arquitectura de Barcelona: Ciutat Vella

L’Observatori de Barcelona per a la rehabilitació arquitectònica, OBRA, inclou dues visites guiades per l’arquitectura de Barcelona focalitzades al districte de Ciutat Vella. Aquest districte és el centre històric de la ciutat i, més o menys, la seva extensió correspon amb l’espai que n’hi ha dins de les muralles del segle XIV i XIX i al barri de la Barceloneta. En total, el districte de Ciutat Vella està format pels barris del Raval, el Gòtic, la Barceloneta i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

Fins al segle XII la Ciutat Vella va viure tancada dins del perímetre de la muralla romana. No fou fins als segles XII-XII que va créixer per tal de protegir els barris que s’havien format als voltants de la ciutat. Aquests nous barris es coneixien com Vilanoves.

Les dues visites guiades per l’arquitectura de Barcelona que ofereix OBRA són:

Visites guiades per l’arquitectura de Barcelona: del Born al Raval

L’itinerari d’aquesta visita guiada per Barcelona planteja un recorregut transversal per Ciutat Vella. El recorregut comença a l’Antic Mercat del Born i finalitza a Can Ricart. Una de les coses que millor es veuen durant la visita és la importància de la rehabilitació, ja que tots els edificis, excepte l’Hotel Espanya, han fet obres de rehabilitació per adaptar-se a les noves funcionalitats.

visites guiades per l'arquitectura de barcelona

Per a reservar plaça per aquesta visita, omple aquest formulari.

Visites guiades per Barcelona: espais públics

La segona visita guiada per l’arquitectura de Barcelona focalitzada a Ciutat Vella proposa un recorregut pels espais públics del districte. La visita comença a la Plaça Vila de Madrid i termina al Fossar de les Moreres, on hi trobem el memorial de guerra dels morts que hi va haver en el Setge de Barcelona (1713-1714).

visites guiades per l'arquitectura de barcelona

 

Si vols anar a aquesta visita guiada, hauràs d’omplir aquest formulari.

Dades bàsiques de les visites guiades de Barcelona

Públic objectiu: tots els públics.

Idiomes: castellà, català, anglès, francès i alemany.

Temps: recorregut estimat de 4 hores