Visites guiades per Ciutat Vella

Visites guiades per Ciutat Vella

Tots hem passejat alguna vegada pel centre històric de Barcelona, pel districte que coneixem com Ciutat Vella, i ens hem endinsat en els carrers medievals del Barri Gòtic, la Ribera o el Raval. Doncs molts dels edificis que ens trobem, han estat rehabilitats i reconvertits. Així és que des d’OBRA hem organitzat una sèrie de visites guiades per Ciutat Vella, per descobrir la història que hi ha darrere dels emblemàtics edificis d’aquests barris.

Visites guiades per Ciutat Vella

Itinerari visita

Aquest itinerari tindrà una durada de 4 hores, i seguirem una ruta a peu de l’Est a l’Oest, en el qual visitarem alguns d’aquests edificis que han estat rehabilitats i se’ls hi ha donat un nou ús per tal d’adaptar-se a les funcionalitats més actuals.

visites guiades per Ciutat Vella

La visita guiada per Ciutat Vella començarà a l’Antic Mercat del Born, molt important per la història arquitectònica de Barcelona, ja que va ser el primer gran edifici de ferro, inaugurat en 1876 i rehabilitat l’any 2012, pels arquitectes Enric Sòria i Rafael Càceres.

visites guiades per Ciutat Vella

En segon lloc, seguirem per La Seca, conegut històricament per haver estat la Real Fàbrica de Moneda de la Corona d’Aragó a Barcelona. Ara, rehabilitat el 2011 per l’arquitecta Meritxell Inaraja, és un nou espai cultural, i forma part de l’equip del Brossa Espai Escènic.

visites guiades per Ciutat Vella

Seguidament, arribarem al Museu Picasso, obert des de 1963 i creat per pròpia petició del pintor Pablo Picasso, com a signe afectiu de l’artista amb Barcelona. Aquest famós edifici, va ser rehabilitat pels arquitectes Jordi Garcés i Enric Sòria, l’any 2011.

visites guiades per Ciutat Vella

En quart lloc, quasi arribant a les Rambles, podrem visitar l’Hotel Petit Palace Opera Garden, regenerat el 2010 per l’arquitecte Jordi Garcés. Com bé ens diu el nom, l’hotel destaca pel seu jardí medieval, fet que fa que sigui catalogat per l’Ajuntament de Barcelona com a patrimoni arquitectònic.

visites guiades per Ciutat Vella

Seguint amb hotels històrics de Barcelona, trobem l’Hotel España, un edifici modernista al Carrer de Sant Pau, ple centre històric de Barcelona. Va ser restablert pels arquitectes Cristian Cirici i Carles Bassó el 2010, recuperant els espais modernistes tal i com estaven en un principi. La història de l’Hotel es remunta a l’any 1859, quan va obrir amb el nom de Fonda d’Espanya.

visites guiades per Ciutat Vella

Per acabar aquesta visita guiada pel districte medieval de Barcelona, visitarem l’antiga fàbrica d’estampats Can Ricart, actualment utilitzada com recinte esportiu municipal, després de la rehabilitació duta a terme per Vora Arquitectura, el 2006.

Dades bàsiques

  • Públic objectiu: Arquitectes, Col·lectius de la Construcció, Congressos, Empreses
  • Idiomes: Català, Castellano, English, Français, Deutsch, Nederlands

Si t’interessa saber més sobre les visites guiades per Ciutat Vella i descobrir més profundament la història d’aquests edificis i aquests barris, no dubtis a reservar plaça, i recorda que també pots consultar tota la programació a la web d’OBRA.