Visites guiades edificis modernistes

Visites guiades: edificis modernistes de Barcelona

Com ja sabeu, des de l’Observatori de Barcelona per a la Rehabilitació Arquitectònica (OBRA), oferim visites i itineraris especialitzats per diferents barris de Barcelona per tal de donar a conèixer les tasques de rehabilitació arquitectònica que s’han dut a terme a la ciutat.

Edificis modernistes de Barcelona

L’itinerari que us presentem avui planteja un recorregut per conèixer alguns edificis dels principals arquitectes del Modernisme Català: Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner i Josep Puig i Cadafalch.

Es tracta d’edificis que van néixer amb funcions diferents a les actuals, que han estat rehabilitats i que han viscut canvis funcionals i adaptacions a les normatives i requeriments actuals.

Visites guiades edificis modernistes

Dades bàsiques

Públic objectiu: tots els públics

Idiomes: català, castellano, anglès, francès i alemany.

Temps: recorregut estimat de 4hores

Preu: 30€ per persona. Mínim 300€ per grup (IVA no inclòs)

 

Recorregut de la visita

1. Palau Macaya. Edifici de Josep Puig i Cadafalch construit entre 1898 i 1901 com a residència de Romà Macaya Gibert. El trobem al Passeig de Sant Joan i actualment s’en fa ús majoritàriament per exposicions d’art. Declarada Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya el 1976.

Visites guiades edificis modernistes

2. Casa de les Punxes o Casa Terrades. Unificació de tres immobles, construida el 1905 per Puig i Cadafalch. Es tracta d’un edifici d’aspecte medieval, amb elements que recorden el gòtic europeu. Declarada Monument Històric Nacional l’any 1975

Visites guiades edificis modernistes

3. Casa Milà o La Pedrera. Singular edifici d’habitatges construit entre 1906-1912 per Antoni Gaudí. Probablement un dels edificis de l’època modernista més coneguts arreu. Declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO l’any 1984.

Visites guiades edificis modernistes

4. Fundació Antoni Tàpies (antiga Editorial Montaner i Simon). Es tracta d’una de les primeres mostres del modernisme barceloní. Construida entre 1880 i 1882 per Lluís Domènech i Montaner.

Visites guiades edificis modernistes

5. Illa de la discòrdia. És el nom que rep el tram del Passeig de Gràcia, situat entre els carrers d’Aragó i Consell de Cent. Un conjunt de 5 edificis modernistes que rep aquest nom a causa de la rivalitat professional entre els diferents arquitectes. Els edificis que la composen són:

– La casa Lleó i Morera (1902-1906) de Lluís Domènech i Montaner

– Casa Amatller (1898-1900) de Josep Puig i Cadafalch

– Casa Batlló (1905-1907) d’Antoni Gaudí

– Casa Mulleras, d’Enric Sagnier

– Casa Bonet, de Marcel·lià Coquillat

Visites guiades edificis modernistes

 

* Aquest itinerari és aproximat i es pot ajustar en funció de la demanda i necessitats del grup assistent i les característiques dels elements a contractar.

Per a reservar plaça per aquesta visita omple aquest formulari.

Més visites i itineraris.