visites guiades modernisme de Barcelona

Visites guiades del Modernisme de Barcelona

Per tots és coneguda la importància cultural i arquitectònica del Modernisme Català. La història d’aquest moviment polític-cultural que anhelava transformar la societat catalana és millor conèixer-la admirant els exemples arquitectònics dels carrers de Barcelona. Una bona manera de fer-ho és mitjançant les visites guiades del Modernisme de Barcelona.

Modernisme de Barcelona: visites guiades

El Modernisme es va desenvolupar per bona part de Catalunya, però va ser especialment a Barcelona on va brillar al llarg d’uns 30 anys, entre el 1885 i el 1920. El Modernisme va ser un moviment cultural que va tocar molts camps, però l’arquitectura és l’art que més va destacar. Les característiques del Modernisme de Barcelona van ser l’ús de materials innovadors, la gran renovació i creativitat dels dissenys arquitectònics i la profusió de detalls i colors.

visites guiades modernisme de Barcelona

L’Eixample de Barcelona és, sense cap mena de dubte, l’escenari principal del Modernisme. Aquí podem ver les obres dels principals arquitectes d’aquest moviment: Antoni Gaudí, Josep Puig i Cadafalch i Lluís Domènech i Montaner. Els edificis van ser creats amb diferents funcionalitats: habitatges familiars, palaus, seus editorials, espais privats, etc.

Dins de les visites guiades del Modernisme de Barcelona, trobem un recorregut molt interessant que inclou:

  • Palau Macaya – Puig i Cadafalch
  • Casa de les Punxes - Puig i Cadafalch
  • La Pedrera – Antoni Gaudí
  • Fundació Antoni Tàpies – Domènech i Montaner
  • Illa de la Discòrdia - Casa Lleó Morera, Casta Amatller i Casa Batlló

Si estàs interessat en aquest recorregut, pots reservar la teva plaça fent clic aquí mateix.

El Modernisme del Passeig de Gràcia

El Passeig de Gràcia és l’arteria principal del Modernisme de Barcelona. Recórrer aquest passeig i no fer cap fotografia és molt difícil perquè està ple d’obres arquitectòniques que ens fan descobrir nous detalls. Aquí és on trobem la coneguda com “Illa o mansana de la discòrdia”, entre els carrers d’Aragó i Consell de Cent. Aquesta illa està formada per exemples dels tres principals arquitectes de l’època i té una història força interessant que descobrireu a les visites guiades del Modernisme de Barcelona que organitza OBRA.

visites guiades modernisme de Barcelona

El punt més destacat d’aquesta història és que malgrat la competitivitat entre els Gaudí, Domènech i Montaner i Puig i Cadafalch, els tres van ser solidaris entre ells per tal de respectar els uns als altres.