edifici modernista domenech i montaner

Un nou edifici modernista, la Casa Fuster, recupera el seu color original

Avui us parlem d’un nou edifici modernista de Barcelona que ha estat reformat. Es tracta de la Casa Fuster, un edifici obra de Lluis Domènech i Montaner, que actualment és la seu d’un hotel de luxe al Passeig de Gràcia. La rehabilitació arquitectònica tenia l’objectiu final de recuperar l’aspecte original de la façana i preservar els diferents tipus de pedra que el mestre del Modernisme va escollir.

La rehabilitació de l’edifici modernista

La rehabilitació arquitectònica de la Casa Fuster ha tingut una durada de sis mesos i s’ha dut a terme pel despatx d’arquitectes GCA, NaturSystem i Motllures i Pedra. La rehabilitació arquitectònica de l’edifici modernista tenia la finalitat de recuperar el seu aspecte original sense alterar l’estètica exterior. El clima i el pas del temps havia provocat la pèrdua del color i l’erosió d’alguns materials. És per això, que amb la rehabilitació també s’ha volgut preservar els diferents tipus de pedra que Domènech i Montaner va utilitzar per a la façana.

edifici modernista casa fuster

rehabilitacio edifici modernista

Segons els arquitectes, la intervenció s’ha fet des del màxim respecte a les tècniques emprades en la construcció original. Per la seva banda, l’empresa NaturSystem s’ha encarregat de la millora de la façana, i dels elements com els pinacles de la balustrada superior, els elements ornamentals amb motius vegetals sota balconada de la cinquena planta i els escuts.

La història de la Casa Fuster

La Casa Fuster és un edifici modernista de Lluís Domènech i Montaner. L’edifici es va construir entre 1908 i 1911 i és l’última obra que va construir el mestre del Modernisme a la ciutat de Barcelona. La Casa Fuster es caracteritza pels seus elements ornamentals, com les columnes de pedra rosa, les finestres trilobades i l’ornamentació floral. Les façanes es van construir en marbre blanc i també inclou les tribunes típiques de Domènech i Montaner. Des de l’any 2000 és la seu d’un hotel de luxe.

edifici modernista casa fuster gracia

Font: La Barcelona d’abans

Tots els detalles tècnics de la rehabilitació arquitectònica de la Casa Fuster, els podeu trobar la newsletter de novembre d’OBRA.