setmana de la rehabilitacio 2018

Tot a punt per a la setmana de la Rehabilitació 2018

Del 15 al 21 d’octubre se celebrarà la nova edició de la Setmana de la Rehabilitació 2018 a Barcelona. Una trobada professional que també tindrà el seu espai per als ciutadans amb la Fira de la Rehabilitació que s’instal·larà els dies 20 i 21 d’octubre al Passeig Lluís Companys.

Setmana de la Rehabilitació 2018

La pròxima Setmana de la Rehabilitació 2018 ja està a punt d’arribar. A banda dels habituals programes per al sector professional, aquestes jornades també tindran espai per explicar els veïns com procedir a unes obres de rehabilitació, com demanar pressupost o quins ajuts tenim disponibles. A continuació detallem els actes més rellevants d’aquests dies:

Programa professional

La Sala Cotxeres del Palau Robert i la Sala d’actes del CAATEEB seran els dos espais principals on es duran a terme les jornades orientades a un públic professional. Totes aquestes conferències i taules de reflexió són gratuïtes amb inscripció prèvia.

Aquestes jornades giraran entorn de 4 temes:

  • Socialment digne: rehabilitació i revitalització social (dilluns 15)
  • Econòmicament accessible: finançar la rehabilitació residencial d’edificis (dimarts 16)
  • Ambientalment sostenible: energia, salut i medi ambient (dimecres 17)
  • Workshops Rehabilita: solucions per al manteniment i la rehabilitació (dijous 18)

Cada una d’aquestes sessions hi comptarà amb experts i especialistes que podran resoldre dubtes sobre finançament, ajuts a la rehabilitació, balanç del sector i reptes de futur. També es posaran com a exemples algunes de les obres de rehabilitació més recents de Barcelona, com ara la Fàbrica del Sol, les illes de l’Eixample, la rehabilitació del Col·legi d’Arquitectes, etc.

Jornades per als ciutadans

Per la seva banda, les jornades gratuïtes per als ciutadans també comptaran amb persones i entitats conegudes per tots, com la periodista Rosa Maria Calaf, en Francesc Mauri o la Fundació Once. Les àrees temàtiques seran les mateixes però se celebraran de 18h a 20h.

setmana de la rehabilitació 2018

Fira

Com ja van fer amb les anteriors edicions, la Setmana de la Rehabilitació 2018 estarà al carrer, en concret, al Passeig Lluís Companys els dies 20 i 21 d’octubre. En aquest espai podrem trobar fabricants, distribuïdors i empreses especialitzades en la rehabilitació d’edificis, façanes, cobertes, millores d’eficiència energètica, etc.  També hi haurà un espai per a l’oficina de la rehabilitació per assessorar a tothom que s’apropi. Per últim, tindrem un espai de tallers, anomenat “Village de la Rehabilitació” amb tallers familiars sobre energia, hotels, construcció, etc.

fira i setmana de la rehabilitacio 2018

Aquestes serien les principals activitats de la pròxima Setmana de la Rehabilitació 2018. Des d’OBRA estarem molt pendents de totes les novetats sobre rehabilitació arquitectònica.