Casa Batlló

Torna la façana de la Casa Batlló

Avui us portem novetats sobre la rehabilitació arquitectònica de la Casa Batlló, situada al número 43 de Passeig de Gràcia. Les obres de restauració de la façana van finalitzar el dijous 23 de maig, recuperant el seu aspecte original després de quasi cinc mesos.

Finalitzen les tasques de conservació i manteniment

L’espera s’ha acabat, l’edifici d’Antoni Gaudí, situat al Passeig de Gràcia torna a tenir la seva intensitat cromàtica, seguint els plànols de l’any 1906, quan l’arquitecte va finalitzar la reforma de la Casa Batlló. Cal recordar que l’any 2001, uns anys abans de ser declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO, va ser restaurada per últim cop. No obstant això, s’han tornat a realitzar tasques de manteniment estètic a causa del desgast de la façana.

Casa Batlló

Un dels materials més sorprenents de la façana és el vidre, protagonista de totes les peces que componen el trencadís. És important ressaltar que a part de netejar-les, s’han restituït les unitats desaparegudes amb el pas del temps replicant amb exactitud cada peça. La neteja s’ha realitzat a partir d’aigua nebulitzada a temperatura elevada, i amb raspalls de plàstic i bisturí.

La rehabilitació de la façana de la Casa Batlló ha estat realitzada per professionals de 7 gremis diferents per tal de netejar-la, restaurar-la i aplicar diferents tècniques de conservació; un procés especialment complex a causa dels 5 materials que la componen (pedra, ferro, ceràmica, vidre i fusta), cadascun dels quals ha exigit un tractament específic. D’altra banda, les tasques de manteniment de la Planta Noble també han acabat, després de recuperar-ne el revestiment original.

Visita la Casa Batlló

Amb motiu de la finalització de les reformes l’entitat ha preparat un àudio gratuït per poder visitar la façana i descobrir la història de la seva restauració, així com conèixer els seus mites i llegendes. Així doncs, tothom qui estigui interessat a visitar-la, tindrà a la seva disposició aquesta audioguia, compatible amb el dispositiu mòbil per a una major comoditat.

Casa Batlló

Gràcies al treball de centenars de professionals i a la dedicació de la família propietària de l’edifici, avui pots descobrir la façana de la Casa Batlló tal com era el primer dia.