obres de rehabilitació Turo park barcelona

Terminen les obres de rehabilitació del Turó Park

Les obres de rehabilitació del Turó Park han estat fruit de la col·laboració ciutadana dels veïns del districte Sarrià-Sant Gervasi. La reforma ha millorat sobretot la part vegetal del park i ha rehabilitat el llac o els sistemes de reg per tal d’aconseguir una millora de l’eficiència dels sistemes anteriors.

Obres de rehabilitació del Turó Park

Després de sis mesos i amb una inversió de 806.000 euros, les obres de rehabilitació del Turó Park han terminat. Es tracta d’una reforma que era necessària per tal d’arreglar els desgast dels elements vegetals i dels sistemes de reg, entre d’altres. Una de les característiques d’aquesta reforma és que ha estat participativa. Els veïns del districte Sarrià-Sant Gervasi, així com els comerciants del barri han fet arribar les seves propostes.

obres de rehabilitació arquitectònica del turo park

Entre els canvis més importants destaquen la rehablitació del llac que ha millorat el filtatge i que evitarà fuites. Un altre dels punts més importants de la reforma ha sigut la renovació de la part vegetal del parc, on hi trobem 3.200 metres quadrats de gespa-prat, la plantació de 1.800 arbusts i la plantació de 18 arbres nous, com l’arbre de l’amor, til·lers, plàtans i alzines. A més, també s’han sanejat 100 arbres.

obres de rehabilitació turo

Pel que fa al mobiliari, s’han canviat bancs, paperes, elements de senyalització i panells informatius. Finalment, amb la rehabilitació del Turó Park s’ha recuperat l’antic teatret, que estrena tarima per a l’escenari i un mòdul prefabricat on es podran veure obres de teatre amb una programació estable. Amb això i la remodelació d’altres zones d’oci, els nens tindran un total de 120 metres quadrats d’espai de jocs.

La seva història

El Turó Park va néixer l’any 1912 com a parc d’atraccions, però la seva aventura va acabar el 1929. Cinc anys després, l’arquitecte Nicolau Rubió i Tudurí va transformar-lo en un espai públic per al barri.

Més obres als parcs

Les últimes setmanes us hem parlat de més obres de rehabilitació als parcs. Dos exemples recents i que han comptat amb participació ciutadana, incloent-hi als més petits, han estat el Parc de la Pegaso (Sagrera) i el Parc Central de Nou Barris. 

reforma del parc de la Ciutadella Hivernacle

Un altre parc que es vol reformar, però que encara està definit el projecte, és el Parc de la Ciutadella. En aquest cas, s’està elaborant un pla director on participaran entitats, com la Universitat Pompeu Fabra, el Zoo de Barcelona o l’Hospital del Mar, entre d’altres. Des d’OBRA estarem pendents de quan comencen les obres de rehabilitació de la Ciutadella.