Smart City

Smart City Week: diàleg sobre la tecnologia a les ciutats

La Smart City Week és un espai de reflexió i diàleg sobre el model de ciutat que volem aconseguir. Es durà a terme durant aquesta setmana (de l’11 al 15 de novembre de 2019) i el lema d’aquest any és “Ciutat en acció” que fa referència a tres itineraris diferents: la transformació de la ciutat d’avui, la del demà i la del futur.

L’objectiu principal de la iniciativa és el diàleg sobre la creació d’una ciutat intel·ligent que utilitzi la tecnologia per millorar el benestar de la ciutadania, entenent com a benestar la introducció d’un entorn sostenible, just i inclusiu.

SmartCityWeek

Activitats de l’Smart City Week

Durant l’Smart City Week es desenvoluparan més de 50 activitats entre les quals hi ha tallers, diàlegs i activitats culturals. L’epicentre d’aquestes activitats és Ca l’Alier, on s’efectuaran la majoria d’elles i es donarà per inaugurada la setmana. No obstant això, encara que Ca l’Alier sigui el centre, les activitats estan repartides per tot Barcelona.

En destaquem les següents xerrades: “Cap a la ciutat humana: com milloraries la teva ciutat?” i “Ciutats intel·ligents: la ciutat gestionada per dades“. A més a més, el tour 22@ amb perspectiva ciutadana i el taller “Fabrica la teva bossa amb pancartes reciclades” són també propostes molt interessants.

Smart City

El conjunt d’activitats ajuden a reflexionar com les tecnologies modifiquen el nostre entorn, com ho interpretem i ens hi relacionem. Per tant, són una forma activa d’implicar a la ciutadania en la presa de decisions sobre l’evolució de la seva ciutat. A més, tal com hem pogut veure, la Smart City Week no se centra únicament en la manera que la tecnologia modifica i modificarà la nostra ciutat, sinó en com podem millorar-la en un nivell més general.

És important afegir que la Smart City Week està vinculada amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030, la qual cosa centra la temàtica de la tecnologia en les ciutats a una orientació dirigida cap a la sostenibilitat.