rehabilitació energètica simulador

Simulador de rehabilitació energètica d’edificis

La rehabilitació energètica de les nostres llars no és una qüestió menor. Sabies que el 40% del consum energètic a Europa prové de les nostres cases? Consumim més que les indústries i empreses de transport. Per això es tant important fer petits canvis.

Per a què serveix el simulador?

L’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha presentat el simulador de mesures de rehabilitació energètica d’edificis dins del seu projecte per a un nou model energètic per Barcelona. Aquesta eina ens permet veure els resultats de sotmetre la nostra llar a una rehabilitació energètica. Els resultats estan basats en el Quadern Pràctic “Rehabilitació energètica d’edificis” que recull informació sobre les mesures de rehabilitació energètica més adequades a cada immoble segons la seva tipologia i ubicació.

La rehabilitació energètica i l'estalvi

L’objectiu d’aquest simulador és mostrar la viabilitat econòmica i tècnica de les mesures de rehabilitació energètica a les nostres residències. L’ús d’aquesta eina permet fer una aproximació al resultat final després de la rehabilitació energètica. Aquest software pot ser útil tant per professionals de la construcció com per particulars que estiguin pensant en fer una obra de rehabilitació energètica a casa seva. Gràcies a aquest simulador podran escollir la millor opció de rehabilitació en base al cost econòmic, l’estalvi energètic o el temps d’amortització. Actualment, també pots calcular l’estalvi energètic del teu comerç.

Estalviar amb la rehabilitació energètica

Rehabilitació energètica. Com m’afecta?

La rehabilitació energètica no només comporta un estalvi d’energia o de despeses. Tot i que el simulador no ho contempla existeixen molts altres beneficis que ens poden animar a realitzar una obra de rehabilitació energètica a casa nostra, per exemple podem millorar el confort tèrmic i acústic de la nostra llar.

La rehabilitació energètica millora el confort de casa nostra

Un altre dels grans avantatges de la rehabilitació energètica és l’augment del preu de mercat de l’immoble, un factor intrínsec a la rehabilitació però difícil de quantificar pel simulador. Comprar o llogar una casa energèticament eficient es una opció molt atractiva pels nous propietaris ja que poden viure a una llar amb millors condicions de confort sense fer un gran ús dels sistemes de climatització. D’aquesta manera aconseguim reduir la despesa econòmica i també el nostre impacte sobre el medi ambient.

Certificat energètic i rehabilitació energètica

Encara tens dubtes sobre els beneficis de la rehabilitació energètica? Informa’t i posa’t en marxa. La teva butxaca i el medi ambient t’ho agrairan.