Segona cimera del Building Information Modeling a Barcelona

Segona cimera europea sobre Building Information Modeling (BIM)

La Segona Cimera Europea sobre Building Information Modeling (BIM) tindrà lloc els propers 18 i 19 de febrer a Barcelona. En aquesta edició es presentaran les experiències més interessants i els darrers avenços d’aquest nou mètode de treball basat en la gestió de la informació generada durant el cicle de vida d’una construcció. L’European BIM Summit l’organitzen el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnis i Enginyers d’Edificació de Barcelona, BIM Academy i BuildingSMART Spanish Chapter.

Què és BIM?

Building Information Modelling (BIM) és un nou mètode que vol fer avançar els processos del cicle de l’edificació, des de l’anàlisi de la viabilitat de la promoció immobiliària fins al manteniment o la desconstrucció, passant pel disseny del projecte. Es tracta d’un mètode de treball que té en compte la direcció i la gestió de tot el procés constructiu relacionat amb l’arquitectura i l’enginyeria. És una nova tecnologia que està revolucionant la forma de concebre els projectes d’obra nova i de rehabilitació en els edificis existents.

European BIM Summit és un congrés internacional de caràcter anual sobre BIM on els organitzadors treballen per millorar la formació i el coneixement en aquest camp. Amb un model d’edificació desgastat, aquests organitzadors volen identificar oportunitats i millores en eficiència i transparència. Per això, també organitzen aquest congrés per convocar experts internacionals en la matèria perquè ens ajudin a reflexionar sobre el canvi que comportarà al sector i els professionals.

Segona cimera sobre BIM a Barcelona

La Segona cimera europea sobre BIM a Barcelona constarà de ponències i workshops on s’analitzaran eines, serveis i productes de treball. La cimera es dirigeix a tècnics i responsables de les administracions públiques, promotors, despatxos d’arquitectura, enginyeries, consultories de serveis, proveïdors de materials, etc. L’edició també serà una bona ocasió per fer Networking amb tots els assistents dels països europeus i dels sectors que intervindran en el cicle d’edificació.

Segona cimera del Building Information Modeling a Barcelona

Barcelona ha sigut la ciutat triada per aquesta edició per la seva arquitectura avantguardista, que s’ha convertit en un referent internacional. La seu per aquesta cimera serà el World Trade Center Barcelona (WTCB). Tant la inscripció com el programa es poden consultar a la web oficial del Building Information Modeling (BIM).