Reobertura del Mercat de Sants

Després de gairebé 5 anys d’obres, la setmana passada el Mercat de Sants va tornar a obrir les seves portes al públic, totalment remodelat.

Una mica d’història: l’antic mercat

Els mercats d’alimentació constitueixen a Barcelona una fórmula tan arrelada com antiga i característica de la nostra ciutat. L’arquitectura transportada a la quotidianitat del dia a dia: ningú es para a contemplar l’estructura, sinó que tothom entra al mercat a comprar; passen a formar part de la seva història.

El Mercat de Sants està situat al Carrer Sant Jordi del Barri de Sants de Barcelona. Va ser inaugurat per primera vegada l’any 1913, projectat per l’arquitecte Pere Flaqués (autor també del mercat del Clot). Un edifici de planta rectangular, amb una estructura metàl·lica i recobert per l’exterior amb un tancament d’obra vista. A la façana amb 3 finestres en forma d’arc, i a sobre d’elles un mosaic de l’antic escut de la ciutat de Barcelona. El mercat

El nou Mercat de Sants

Aquesta setmana passada han acabat les obres de remodelació del Mercat de Sants, després de gairebé 5 anys treballant-hi. L’edifici obra de nou les seves portes, amb el mateix embolcall d’estil modernista, però amb unes instal·lacions renovades i actuals. Actualment el mercat compta amb un aparcament soterrani, a més d’una planta d’ús exclusiu perquè els camions puguin dur a terme les tasques de càrrega i descàrrega. Per altra banda, s’han renovat també les instal·lacions d’aigua, llum, gas, electricitat, megafonia, etc., així com també els diferents sistemes de seguretat contra incendis i intrusió. Una altra millora important ha estat a nivell de climatització: el nou sistema ofereix un millor confort tèrmic durant tot l’any, i permet un important estalvi energètic i econòmic.

Amb la rehabilitació arquitectònica interior, el Mercat de Sants compta amb passadissos més amples, i s’ha vetllat per una bona accessibilitat a tot el recinte, eliminant les escales i anivellant el paviment interior i el carrer.

Pel que fa a l’oferta comercial, el nou mercat compta amb 3.000 metres quadrats, dividits entre les parades tradicionals i les noves ofertes d’autorservei.