vell mercat de Vallvidrera

Remodelació urbanística del vell mercat de Vallvidrera

L’Ajuntament de Barcelona ha tret recentment a concurs la licitació de les obres per reformar el vell mercat de Vallvidrera, amb l’objectiu de convertir-lo en un equipament cultural. Aquest iniciativa ha estat molt ben rebuda pels veïns, ja que és fruit d’una llarga i esperada reivindicació des que l’antic recinte va tancar les seves portes fa una dècada.

Transformació del vell mercat de Vallvidrera

Es preveu transformar el vell mercat de Vallvidrera en un espai creatiu d’intercanvi entre les entitats i els veïns a partir de la celebració de diferents activitats. D’aquesta manera,  esdevindria el primer mercat  municipal  d’alimentació de la ciutat de Barcelona que es convertiria plenament en un equipament cultural. Les obres començaran aquesta tardor i es preveu que finalitzin a finals de l’any 2020.

És important remarcar que aquest projecte s’ha anat posposant a causa de diferents imprevistos. El darrer va ser l’aïllament acústic que no era suficient tal com marcava la normativa, fet que suposarà un major cost de reforma. D’aquesta manera, el pressupost total de la licitació d’obres ascendeix a 1.659.936,25€ i es preveu una durada aproximada de 14 mesos.

vell mercat de Vallvidrera

Rehabilitació arquitectònica

La façana i la taulada es rehabilitaran conservant el seu volum i elements decoratius originals. Tal com assegura l’arxiu municipal del districte, no és un edifici protegit, no obstant això “es vol preservar i mantenir la seva integritat per la seva particular configuració”. Per tant, totes les teules que estiguin trencades o hagin desaparegut es desmuntaran i es col·locaran de nou després d’impermeabilitzar i aïllar tèrmicament la taulada. Alhora, és important tenir en compte que alguns punts de les parets també presenten filtracions d’aigua.

La planta baixa

Quant a l’interior de l’edifici, la planta baixa es reformarà per complet. D’aquesta manera, es preveu l’eliminació de pilars per crear una sala polivalent amb una capacitat aproximada de 260 persones.

vell mercat de Vallvidrera

Què us sembla aquesta iniciativa de remodelació urbanística del vell mercat de Vallvidrera? A nosaltres ens ha encantat! Per estar al dia seguiu visitant el blog periòdicament ;)