remodelació urbanística

Remodelació urbanística de la Rambla del Raval

L’Ajuntament de Barcelona ha començat les obres per la remodelació urbanística de la Rambla del Raval de Barcelona, que estrenarà nova imatge i usos aquest estiu. Tanmateix, les places de Vázquez Montalbán i de Salvador Seguí ho faran a partir de la tardor. Les accions formen part d’un projecte comú de remodelació, millora i nous usos de l’espai en aquest àmbit, que compta amb uns 19.260 metres quadrats, i un pressupost d’1,3 milions d’euros.

Un entorn més centralitzat

La planificació preveu haver finalitzat les obres a finals de juny. Gràcies a aquesta remodelació urbanística la Rambla del Raval es convertirà en un espai de trobaments pel veïnat del barri. L’objectiu principal és potenciar la centralitat de la rambla, la plaça i l’encreuament. Tanmateix, per incentivar aquest esperit de centralitat, es traslladarà el Gato de Botero a la rambla per aportar més protagonisme.

remodelació urbanística

La reforma pretén trencar la linealitat mitjançant l’eixamplament de la part central d’ambdós costats i s’eliminaran les barreres transversals amb la intenció d’afavorir la relació amb les voreres laterals. Aquesta reordenació té l’objectiu de permetre desenvolupar les activitats veïnals que es concentren en dies concrets a la Rambla del Raval, amb una major comoditat.

Una altra acció destacada és la remodelació de les terrasses. Es canviarà la configuració actual de les cadires per agrupar-les i ubicar bancs. Tanmateix, es canviarà la il·luminació i es posarà un lavabo públic. Alhora, es modificarà la configuració dels passos de zebra.

Remodelació urbanística de les places

Les places Vázquez Montalbán i Salvador Seguí estan dins el programa de remodelació urbanística de la zona. En primer lloc, es realitzaran obres a la plaça Vázquez Montalbán des de mitjans de juliol fins a mitjans de setembre. L’objectiu de les reformes és canviar el caràcter dur i poc amable d’aquest espai i atribuir-li identitat pròpia.

En segon lloc, la plaça de Salvador Seguí estarà en obres entre l’agost i l’octubre. Es reconfigurarà i ampliarà l’espai de jocs. Tanmateix, es crearà una àrea de jocs a partir de muntanyes baixes amb elements de jocs incorporats.

remodelació urbanística

Fins aquí les novetats de la remodelació urbanística de la Rambla del Raval. Si encara no heu llegit la nostra darrera entrada sobre la rehabilitació arquitectònica de l’Hivernacle de la Ciutadella us recomanem que la llegiu al més aviat possible. Ja ho sabeu… si voleu estar al dia de totes les novetats de Barcelona consulteu el nostre blog periòdicament!