remodelació urbanística

Remodelació urbanística de la plaça de Sant Miquel

El passat 24 d’abril es van iniciar els treballs per reformar la plaça de Sant Miquel, una remodelació urbanística que forma part del pla de barris del Gòtic Sud, en què s’invertiran dos milions d’euros. L’objectiu principal d’aquesta reforma és guanyar espai per a usos veïnals i reduir la circulació de vehicles. Es preveu que la reforma duri aproximadament un any i que per tant, la transformació de la plaça estigui acabada a principis de l’any 2020.

Remodelació urbanística per millorar l’espai públic

El projecte de remodelació urbanística es planteja com una oportunitat per repensar l’espai públic de manera que s’afavoreixin les dinàmiques veïnals. Així doncs, la reurbanització ha de servir per millorar les condicions ambientals i l’ús de l’espai per adaptar-lo a activitats de lleure. En definitiva, es busca que les persones guanyin protagonisme en l’entorn dotant la plaça de més zona verda i més espai de joc per a infants i joves.

D’altra banda, es prohibirà l’aparcament de cotxes i motos i es reorganitzarà la circulació i la zona de càrrega i descàrrega. Alhora, l’enllumenat actual s’adaptarà a criteris d’eficiència energètica i es renovarà el paviment de la plaça.

remodelació urbanística

Més de 4.000 metres de superficie

L’actuació municipal suposarà 4.317 metres quadrats, aconseguint una nova imatge i uns nous usos que afavoriran les dinàmiques veïnals. Tanmateix, les obres es realitzaran per fases i duraran uns nou mesos. Abans de l’estiu s’executaran actuacions als carrers dels Templers i dels Gegants i a partir del setembre es reformarà l’espai central de la plaça. Finalment, es duran a terme les obres del carrer de l’Ensenyança al carrer de Sant Miquel i al carrer de la Font de Sant Miquel.

És important ressaltar que al juny es va realitzar una prova pilot per informar els veïns i les veïnes del Gòtic de la transformació de la plaça de sant Miquel i provar els nous usos que tindrà. D’aquesta manera, es va procedir a prohibir la circulació i reubicar l’aparcament al centre de la plaça.

remodelació urbanística

Com podeu veure la reivindicació històrica de pacificar la plaça de Sant Miquel serà una realitat. La plaça, situada al costat de la plaça de Sant Jaume, es convertirà en un espai sense cotxes, amb més verd i amb zona de joc més àmplia! Vols estar al dia de qualsevol remodelació urbanística de la zona metropolitana de Barcelona? Consulta el nostre blog periòdicament! ;)