remodelacio carrer pere IV

Remodelació del carrer Pere IV

S’inicia la remodelació del carrer Pere IV en un eix cívic, al districte de Sant Martí. Les obres començaran a l’abril amb una durada de 15 mesos, transformant aquest carrer en un entorn més agradable i amb prioritat per als vianants que revitalitzarà la seva identitat històrica i patrimoni industrial. Les obres del carrer es realitzaran per fases, la primera d’aquestes està compresa entre els carrers de Roc Boronat i Bilbao.

Actualment, el carrer es compon de 3 carrils de circulació. La previsió per a la remodelació del carrer Pere IV és crear una nova calçada de sentit únic i paral·lelament un carril destinat a serveis en un tram de 559 metres de longitud. A part d’això, també s’habilitarà un carril bici de dos sentits. En aquesta remodelació es donarà prioritat als vianants, millorant les voreres de manera que assoleixin una amplada de 5,45 metres. Aquestes voreres comptaran amb un nou enllumenat i la plantació de til·lers. D’altra banda, es construirà a la zona una nova xarxa de recollida pneumàtica de residus i es millorarà el sistema de clavegueram.

remodelacio carrer pere IV

Aquesta remodelació del carrer Pere IV té un pressupost de 7.100.899,11€  i està previst que les obres, que començaran el proper abril, s’acabin el juliol del 2017. L’ajuntament de Barcelona, a través de BIMSA, ha tret a licitació aquesta primera fase del projecte de reurbanització i d’infraestructura. Janet Sanz, tinenta d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, ha assegurat que aquesta actuació és prioritària per al Govern municipal, dient:

Posem els recursos econòmics i tècnics per dotar de contingut eixos que han d’esdevenir cívics i prioritaris, així com també per revalorar el patrimoni històric i cultural del districte.

Reforma integral amb nous usos socials

Per a aquesta remodelació del carrer Pere IV es preveu una reforma integral per fases amb nous usos socials. Es preveu que l’última fase de la remodelació es dugui a terme el 2020. Fins llavors, es crearà un projecte urbanístic que s’aplicarà per fases començant per la banda que queda més a prop del Besòs.

En el marc de la transformació de Pere IV, una de les primeres decisions que ha dut a terme el nou govern del districte de Sant Marti és cedir un espai adjunt al nou Casal de Joves de Can Ricart com a seu de la Taula Eix Pere IV. Es tracta de la coordinadora d’entitats i veïns que agrupa col·lectius i persones que fa temps que treballen i estan implicats en la reforma del carrer. La idea és que aquest espai esdevingui un laboratori de participació i reflexió urbanística i social al voltant d’aquesta via principal que creua el districte, contribuint al mateix temps al debat que el nou Govern vol obrir per repensar el 22@.

Si vols conèixer un altre exemple de rehabilitacions realitzades a Barcelona, et suggerim que visitis el nostre post sobre la rehabilitació de la Torre de la Sagrera.