Remodelació de mitgeres

Remodelació de mitgeres

Què són les parets mitgeres?

Les parets mitgeres són les parets divisòries de propietats, anònimes, sense cap protagonisme pel que fa a l’aspecte exterior de l’edifici. Aquestes parets queden exposades a la nostra visió a causa dels canvis urbanístics, i resten en permanent estat provisional, ocasionant una fractura en el teixit urbà i una discontinuïtat paisatgística que genera problemes constructius i d’habitabilitat als veïns. És per aquest motiu que s’han posat en marxa projectes de remodelació de mitgeres.

Remodelació mitgeres

Mitgeres verdes i autosuficients a Barcelona

A Barcelona s’ha posat en marxa un pla per instal·lar jardins verticals i plaques solars en mitgeres de la ciutat, amb l’objectiu de millorar el paisatge urbà i utilitzar l’energia natural de forma eficient. D’aquesta manera es pretén dotar de significat aquests espais, aportant-los identitat cultural i social. La intenció de la remodelació de mitgeres no és destacar aquestes parets, sinó que s’integrin en el context on es troben.

Remodelació mitgeres

Un cas concret d’aquesta iniciativa el trobem al cor del Raval, concretament al Jardinet del Pedró, on s’han instal·lat les plantes en cel·les ceràmiques sense sorra, amb una cap a de llana de roca i molsa que absorbeix l’aigua i permet que s’hi agafin les arrels. S’han escollit fins a vuit espècies diferents, escollides entre les que abunden als balcons del barri. Per altra banda, s’han instal·lat plaques solars al terrat, que acumulen energia per fer funcionar els sistema de regadiu automàtic que acumula aigua de la pluja.

L’Ajuntament de Barcelona finança la majoria d’aquests projectes de millores del paisatge amb els ingressos procedents de la publicitat exterior autoritzada al a ciutat.

Es tracta d’un projecte arquitectònic amb estratègies d’intervenció de qualitat, durabilitat, respecte i integrat en el conjunt, i és per aquest motiu que cada vegada hi ha més projectistes i promotors sensibilitzats en la integració de mitgeres oblidades.

Remodelació mitgeres

Remodelació de mitgeres: manten-te actualitzat!

En aquest moment són molts els districtes on s’està intervenint amb aquest tipus de projectes, des de la mitgera de la Biblioteca Trinitat Vella fins a algunes parets d’edificis del sector del 22@. A través de l’aplicació “BCN Paisatge” que us podeu descarregar gratuïtament al vostre smartphone, podeu estar al dia de les mitgeres en que`s0està intervenint, veient l’abans i l’ara de cada intervenció, compartint-la a les xarxes socials i localitzar-la al mapa per poder-la visitar.