rehabilitació energètica

Rehabilitació energètica: tres formes d’estalviar energia

La convocatòria d’ajuts a la rehabilitació, aprovada a finals de març i que estarà vigent fins al 31 de desembre, prevé tres formes d’estalviar energia. Aquestes tres vies són la rehabilitació energètica, la reforma de l’interior dels habitatges i la rehabilitació d’edificis.

Ajus a la rehabilitació energètica

Encara esteu a temps de sol·licitar els ajuts que concedeix el Consorci de l’Habitatge de Barcelona (fins al 31 de desembre). La convocatòria d’enguany destinarà 46,6 milions d’euros per a impulsar l’accessibilitat i habitabilitat dels habitatges. Entre els aspectes a millorar es troben les condicions tèrmiques i d’aïllament acústic dels pisos o la revisió dels materials, per evitar els contaminants.

 A continuació us expliquem en què consisteix cadascuna de les maneres d’estalviar energia. Si voleu sol·licitar qualsevol de les modalitats, heu d’omplir el formulari i presentar-lo a una de les oficines d’atenció al ciutadà de Barcelona.

La rehabilitació energètica

Dins del pla d’ajuts s’inclouen actuacions per fomentar l’eficiència energètica, com la generació d’energia amb plaques solars tèrmiques o fotovoltaiques. Els ajuts poden arribar fins al 60% del cost. A banda d’això, aquest apartat també destinarà una part a ajuts per actuacions de rehabilitació energètica. Unes actuacions que permetran estalviar i ser més eficients energèticament. 

ajuts a la rehabilitació energètica

Reforma de l’interior dels habitatges

La destinació dels ajuts a la reforma de l’interior dels habitatges és suprimir barreres arquitectòniques, millorar la xarxa de subministraments o millorar l’aïllament acústic de portes i finestres. Els ajuts es poden sol·licitar per a habitatges habitats i buits, però a l’últim cas, el propietari ha d’incorporar el seu pis a la Borsa de Lloguer Social.

rehabilitació energètica i d'interiors

Rehabilitació d’edificis

Aquests ajuts poden oferir subvencions de fins a 60.000 euros i el seu objectiu és rehabilitar el parc antic d’edificis. Entre les actuacions que es poden acollir al pla: instal·lació d’ascensor, construcció de rampes, rehabilitació d’escales, reparació de patologies estructurals, etc.

rehabilitació energètica ajuts

Recordeu que en l’àmbit autonòmic, també hi ha oberta una convocatòria d’ajuts a la rehabilitació de Catalunya.