rehabilitació energètica

Rehabilitació energètica en la construcció d’habitatges

El Consorci de Barcelona ha apostat per un nou model d’edificació més sostenible per impulsar la rehabilitació energètica en la construcció d’habitatges. Aquesta nova concepció no només ajudarà a la construcció de pisos amb menor impacte negatiu en el medi ambient, sinó que potenciarà la creació d’una ciutat intel·ligent gràcies a l’increment de la incidència tecnològica.

Rehabilitació energètica en els parcs d’habitatges

L’Ajuntament de Barcelona està fent passos de gegant en la rehabilitació energètica dels parcs d’habitatges. La primera aproximació va ser amb la promoció d’allotjaments de proximitat provisional (els coneguts com APROP) construïts amb base de contenidors reciclats de vaixell. El projecte, que tenia com a objectiu donar habitatge provisional a famílies en situacions de necessitat, es va convertir en una tècnica innovadora, sostenible i eficaç que ha donat pas al nou projecte de pisos industrialitzats. Sabies que els pisos del Carrer Nou de Sant Francesc estan construïts amb contenidors marítims?

Districte de Sant Martí

Construcció de 212 habitatges industrialitzats

El Govern d’Ada Colau ja ha fet pública la licitació per a la construcció industrialitzada de quatre promocions d’habitatge públic per a lloguer, que comptarà amb un pressupost de 20,4 MEUR i s’edificarà en quatre solars municipals de districte de Sant Martí.

Francisco Diéguez, director general d’el ITeC, ha estat l’encarregat del nou model utilitzat per a la presentació de les promocions. El nou sistema d’edificació mostra avantatges sobre la construcció tradicional, ja que permet reduir la contaminació mediambiental durant el procés d’edificació a més de minimitzar l’impacte de sorolls i molèsties que provoca la construcció. L’obra es converteix en un espai de muntatge de peces prèviament elaborades al taller, que s’acoblen a la seva localització final. Aquest nou model permet reduir els temps de construcció des que es licita fins que es finalitza dels 53 als 37 mesos.

Estem impacients per veure el projecte en funcionament. Creus que determinarà el model d’edificació dels habitatges del futur?