obres de rehabilitació del patrimoni arquitectònic al Park Güel

Rehabilitació del patrimoni arquitectònic: Park Güell

Comencen les obres de rehabilitació del patrimoni arquitectònic del Park Güell a Barcelona. L’Ajuntament de la ciutat destinarà 4,5 milions d’euros per a la restauració, millora i manteniment del patrimoni artístic.

Finançament de la rehabilitació del patrimoni arquitectònic

Aquests 4,5 milions d’euros destinats a la rehabilitació es pagaran amb la recaptació de les entrades comprades pels turistes i la taxa turística que els turistes han d’abonar quan dormen als hotels de la ciutat. Les obres de rehabilitació del patrimoni arquitectònic tenen com a objectiu mantenir i protegir el patrimoni modernista de la ciutat i l’art de Gaudí. Recordem que el Park Güell és l’únic espai de la ciutat de Barcelona catalogat com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

rehabilitació del patrimoni arquitectònic de Gaudí

Punts d’actuació de la rehabilitació del patrimoni arquitectònic

Es preveu que les obres de rehabilitació del patrimoni arquitectònic del parc començaran al setembre del 2017 i afectaran tant a elements de la zona patrimonial com a les àrees de l’entorn del parc per tal de millorar l’estat i la conservació d’una de les joies modernistes de Barcelona.

rehabilitació del patrimoni arquitectònic modernista

A l’interior de la zona patrimonial del Park Güell s’impermeabilitzarà el sostre de la Sala Hipòstila a partir d’un nou sistema de recollida d’aigües de la plaça de la Natura, es restaurarà el viaducte de Baix i s’aplicarà una remodelació de la Font de la Sarva, entre altres projectes.

rehabilitació del patrimoni arquitectònic del park güell

Al voltant de la zona monumental també es realitzaran obres de rehabilitació del patrimoni arquitectònic. Concretament, es rehabilitarà l’escalinata de Pompeu Fabra i es treballarà per millorar l’accessibilitat del parc per recuperar la seva funció com a espai d’oci i un perfecte mirador per contemplar la ciutat de Barcelona.

rehabilitació del patrimoni arquitectònic a Barcelona

Aquestes mesures s’inclouen dins del nou pla per impulsar el patrimoni arquitectònic de Barcelona, un pla que també té com a objectiu mantenir el patrimoni modernista de la ciutat de Barcelona.