Rehabilitació de la mitgera

Rehabilitació de la mitgera de la plaça de les Dones del 36

El passat 7 de març, dins del marc de la celebració del Dia Internacional de la Dona al barri de Gràcia, es va inaugurar la naturalització i rehabilitació de la mitgera de la plaça de les Dones del 36.

Què són les mitgeres?

Vols saber-ho tot sobre la rehabilitació de la mitgera? Anomenem mitgeres a aquelles parets que serveixen per dividir propietats i que a conseqüència de canvis urbanístics, queden exposades sense cap mena d’atractiu. Per solucionar aquest tipus de problemes, l’Ajuntament de Barcelona va impulsar un Pla de Rehabilitació de mitgeres consolidades 2018 – 2019 a través de l’Institut Municipal de Paisatge Urbà.

Objectius del Pla de Rehabilitació de la mitgera

Per tal d’integrar totes aquestes “parts inconnexes” a la ciutat de Barcelona, l’Institut del Paisatge Urbà promou la recuperació de parets mitgeres amb projectes arquitectònics d’integració, que busquen dotar-les de significat, aportant identitat cultural i social a llocs que l’havien perduda, així com millorar les condicions ambientals i la qualitat de vida de les persones que habiten la finca.

foto2

Mitgera de la plaça de les Dones del 36

En aquest cas concret, la mitgera està dedicada a la memòria de les dones que, durant la Guerra Civil, van tenir un paper actiu en la defensa de la II República. És per això que en una de les parets s’ha jugat amb la vegetació per recrear la icònica imatge de la miliciana antifeixista Marina Ginestà.

foto3

A més de construir el mural i un jardí vertical, també s’ha millorat l’aïllament tèrmic, s’han obert noves finestres, i s’han instal·lat plaques fotovoltaiques. Però aquesta mitgera, només és una mostra de totes les que hi ha a Barcelona. Si vols conèixer més sobre la rehabilitació de la mitgera, pots visitar el Museu d’Arquitectura i Urbanisme de Catalunya i descobrir totes les que hi ha a la ciutat. En el nostre blog trobareu tota la informació sobre els projectes de rehabilitació arquitectònica a Barcelona. :)