rehabilitació de la balconada del moll de la fusta

Llum verda a la rehabilitació de la Balconada del Moll de la Fusta

A partir del segon semestre de l’any començaran les obres de reurbanització i rehabilitació de la Balconada del Moll de la Fusta, al barri del Gòtic de Barcelona. L’objectiu d’aquestes obres és ampliar l’espai de lleure per al veïnat i la integració de la zona amb el front marítim.

Característiques de la rehabilitació de la Balconada del Moll de la Fusta

La rehabilitació de la Balconada del Moll de la Fusta de Barcelona afectarà uns 7.500 metres quadrats en total, on s’inclouen els 600 metres de la Balconada (entre el final de la Rambla i la via Laietana). La reurbanització pretèn canviar d’un espai de pas per convertir-se en un àrea amb zones d’ombra, nous espais per activitats de lleure i, en definitiva, una zona més amable pels veíns i vianants.

La rehablitació es distribuirà en cinc espais diferents:

  1. La Sala: un conjunt de bancs lineals per descansar.
  2. L’Umbracle: espai cobert de 1.200 metres quadrats que permetrà fer activitats per a gent gran, esdeveniments infantils, festes majors, etc.
  3. Pati: a l’altra banda de l’Umbracle s’habilitarà un espai sense obstacles i funcionarà com a extensió d’esbarjo per a les escoles de barri o per organitzar-hi activitats puntuals.
  4. Jardí de Medinaceli: nou espai verd per a la Balconada i que estendrà la plaça del Duc de Medinaceli fins al mar. Inclourà una zona de jocs infantils, dues pistes de petanca i una zona d’intercanvi de llibres.
  5. Circuit de patinets: pista per a patinets de roda petita amb diferents recorreguts.

rehabilitacio de la balconada del moll de la fusta barcelona

rehabilitacio de la balconada del moll de la fusta barcelona

rehabilitacio de la balconada del moll de la fusta barcelona

Les obres de rehabilitació començaran a partir del segon semestre del 2019 i es preveu que s’acabin a mitjan 2020. El pressupost d’aquesta reurbanització és d’uns 2,4 milions d’euros.

Aquest proyecte forma part del Pla de barris del Raval Sud i el Gòtic Sud i és la primera de les accions entre Ajuntament i Port de Barcelona.