rehabilitació arquitectònica

Nou projecte de rehabilitació arquitectònica

Una nova iniciativa de rehabilitació arquitectònica tindrà lloc a Barcelona, a l’hivernacle de la Ciutadella. L’edifici, obra de l’arquitecte Josep Amargós, construït amb motiu de l’Exposició Universal de l’any 1888 es troba en desús i en mal estat de conservació. Així doncs, la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona ha acordat que el consistori reprengui de forma urgent els treballs de rehabilitació i restauració de l’edifici.

Hivernacle de la Ciutadella

L’Hivernacle de la Ciutadella és considerat un element del patrimoni arquitectònic de la ciutat de Barcelona, catalogat com un Bé Cultural d’Interès Local. D’aquesta manera, l’Ajuntament, propietari de l’edifici, té com a obligació preservar la seva integritat.

Durant els primers anys de la seva presència a la ciutat, va ser una de les principals atraccions del parc. No obstant això, al llarg dels anys no ha estat ben conservat i això ha provocat el desgast de la infraestructura i problemes a l’edifici en general. Actualment, l’obra es troba en estat de decadència, fet que ha provocat que després d’haver estat tan acollit pels residents de la ciutat i turistes, hagi perdut tota la seva personalitat.

rehabilitació arquitectònica

Beneficis de la rehabilitació arquitectònica

És important destacar que l’any 2015 també es va parlar d’una suposada remodelació arquitectònica que finalment no es va dur a terme. Per tant, s’espera que aquesta vegada la iniciativa sigui definitiva.

Gràcies a la rehabilitació arquitectònica d’aquest edifici tan emblemàtic de la ciutat de Barcelona, els residents tindran l’oportunitat de tornar a gaudir d’un dels parcs preferits de la ciutat. Tanmateix, l’arquitectura local guanyarà salut i bona imatge, ja que un nucli urbà ben cuidat i restaurat contribueix clarament al lluïment del patrimoni de la ciutat, revalora les zones i alhora, fomenta l’activitat econòmica dels barris en general, omplint de vida els espais públics.

Per tant, la conservació arquitectònica contribueix de manera decisiva a la imatge de les ciutats, donant personalitat i encant. És molt important cuidar i tenir un bon manteniment del patrimoni per tal que no es repeteixin situacions precàries com podem veure en l’estat actual de l’Hivernacle de la Ciutadella.

rehabilitació arquitectònica

Esperem que aquest nou projecte de rehabilitació arquitectònica us hagi fet tanta il·lusió com a nosaltres. Si us interessen més inciatives relacionades amb aquest tema us recomanem llegir el post sobre la presó de la Trinitat Vella.