rehabilitació arquitectònica de la plaça d'antoni maura

Rehabilitació arquitectònica de la plaça d’Antoni Maura

El pròxim mes d’octubre començaran les obres de rehabilitació arquitectònica de la plaça d’Antoni Maura, a la via Laietana. Aquesta és l’actuació que iniciarà la transformació d’aquesta via. Una transformació que encara s’ha de definir en un procés participatiu que està en marxa.

La rehabilitació arquitectònica de la plaça d’Antoni Maura

Les obres de rehabilitació arquitectònica de la plaça d’Antoni Maura duraran set mesos, a partir d’octubre, i tenen un pressupost d’1,9 milions d’euros. L’objectiu de la millora és incrementar l’espai per als vianants i millorar la connexió entre el barri Gòtic i el de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. A més, també s’aprofitarà per reordenar les parades de taxi o bus. De fet, aquestes parades es traslladaran al carrer del Doctor Joaquim Pou i a la zona central de la plaça respectivament. Per la seva banda, la parada del bus turístic s’elimina per reduir l’aglomeració de vehicles.

rehabilitació arquitectònica de la plaça d'antoni maura

Altres canvis que preveu aquesta rehabilitació són la desaparició de les semirotondes per tal d’ampliar les voreres i un nou pas de vianants central de set metres d’amplada. Quant a la il·luminació, la nova plaça d’Antoni Maura tindrà un sistema d’enllumenat públic amb leds que reduirà el consum energètic. També es plantaran nous arbres i s’actualitzarà la senyalització.

Procés participatiu

Les obres per rehabilitar i transformar la Via Laietana és un projecte que encara no s’ha definit i que denota els diferents punts de vista entre veïns, administracions, comerciants, etc. En el cas de la rehabilitació arquitectònica de la plaça d’Antoni Maura sí que s’ha pogut tancar amb les aportacions del veïnat, dins de la Mesura de govern per a la veïnificació d’aquesta via.

rehabilitació arquitectònica de la plaça d'antoni maura via laietana

El futur de la Via Laietana

Com dèiem abans, el projecte de transformació d’aquesta arteria tan important de la ciutat encara no s’ha definit. L’Ajuntament va activar una Mesura de govern l’any passat que recollia els objectius i procediments principals. Aquest pla inclou, per exemple, la retirada de l’estàtua d’Antonio López, la millora dels camins escolars i un procés de participació veïnal que ja ha començat. El període de debat s’allargarà fins al setembre i comptarà amb sessions informatives, recorreguts i tallers.

Aquest estiu també s’estan remodelant les voreres i reparant paviments deteriorats.