Reforma del mercat de la Boqueria. Passat, present i futur

Reforma del mercat de la Boqueria. Passat, present i futur

La reforma del mercat de la Boqueria continua avançant a poc a poc. Durant el període 2017-2019 l’Ajuntament de Barcelona destinarà 3,5 milions d’euros a la rehabilitació, millora i reforma del mercat més emblemàtic de la capital catalana. L’objectiu principal d’aquest pla és recuperar l’essència del mercat i garantir que la Boqueria continuï sent un mercat de proximitat per al veïnat i la ciutat.

Reforma del mercat de la Boqueria

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat un pla de mesures per a la reforma del mercat de la Boqueria. Aquest pla recull un total de 29 accions per fer que el mercat sigui de proximitat i per als veïns. Aquestes accions han estat acordades entre l’Ajuntament, els comerciants i els veïns. En total, es destinaran 3,5 milions d’euros durant el període 2017-2019. Segons la planificació, 1,5 milions es destinaran per a la pavimentació de tot el recinte i el tancament perimetral, 1 milió per a la recuperació i trasllat de parades per esponjar l’espai, i 400.000 euros per a un nou sistema de recollida de fums.

la reforma del mercat de la boqueria inclou el control de les parades

Dins del paquet de mesures es troba la restricció de la venda de productes elaborats de consum immediat, que a partir d’aquestes reformes, hauran d’estar envasats i precintats. A més, serà obligatori arribar a un mínim de productes frescos. Respecte als establiments, no es podran obrir més bars, ni les parades podran tenir aparadors i mostradors amb plataforma plana. En aquest sentit, s’establirà el nombre màxim d’establiments de restauració dins del mercat, el nombre de terrasses als porxos i el tipus de mobiliari que tindran. Amb això es busca l’equilibri amb l’oferta i la demanda de productes de mercat.

rehabilitació i reforma del mercat de la boqueria

Font: boqueria.info

Per tal de garantir el funcionament del pla, cada dos anys es farà un estudi sobre l’oferta comercial del mercat per equilibrar l’oferta i la demanda.

Restricció als grups grans

Una de les queixes que més han insistit les associacions de comerciants i els veïns és la massiva afluència turística que dificultava que els barcelonins poguessin comprar al mercat. Per tal d’ordenar aquesta afluència, la reforma del mercat de la Boqueria també inclou l’aplicació de normes entre els visitants. En aquest sentit, es s’ampliaran les restriccions als grups de quinze o més persones als divendres i dissabtes d’abril a octubre en tot l’horari del mercat.

A més a més, es reforçarà l’actual servei de vigilància i els agents cívics hauran de promoure el civisme entre els visitants i veïns. També es millorarà la senyalització del mercat per tal de fer més fluida la circulació.

Rehabilitació arquitectònica de la Boqueria

La reforma del mercat de la Boqueria compta amb una petita rehabilitació arquitectònica, on es faran treballs de millora de l’estructura i dins del recinte del mercat. En concret, es canviarà el paviment de manera que sigui uniforme i que faciliti el pas dels visitants i treballadors. També es tancarà el perímetre del recinte i es milloraran els punts d’il·luminació per millorar la visibilitat.

la reforma de la boqueria i la seva rehabilitacio

Font: Boqueria.info

També es faran millores de neteja del mercat. Es netejaran el sostre i sotacoberta, els sostres de les parades i la façana de vidre de l’edifici d’oficines. A més, es preveu instal·lar un nou sistema de recollida de fums que millorarà la ventilació de la planta baixa.

Mercat de la Boqueria: passat i futur

La reforma del mercat de la Boqueria és molt important per preservar el mercat més emblemàtic de Barcelona. El mercat de Sant Josep, conegut com la Boqueria, té una superfície de 2.583m2 i compta amb més de 220 parades. Es va inaugurar l’any 1836, però la seva coberta metàl·lica es instal·lar l’any 1914. La darrera modificació arquitectònica del mercat va ser l’any 2000.

La Boqueria pertany a la xarxa de mercats municipals de Barcelona, a la qual també hi són el Mercat de Sant Antoni o el Mercat de Sants, entre d’altres. Recorda que si t’agrada la història arquitectònica dels mercats, pots gaudir d’una visita guiada especialitzada d’OBRA.