obres de millor

Quines obres de millora pots fer a casa amb ajuts municipals?

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 46,6 milions d’euros en ajuts a la rehabilitació que permetran fer obres de millora a l’interior del teu habitatge, amb la finalitat de garantir una millora en l’accessibilitat, un augment de la qualitat de vida i donar una seguretat i un benestar a les famílies que hi viuen.

Obres de millora que ofereix l’Ajuntament

Facilitar la mobilitat

Per tal d’adaptar l’interior de l’habitatge per una millor mobilitat, s’enderrocaran portes, passadissos, habitacions, cuines, entre d’altres. És a dir, qualsevol barrera arquitecònica que pugui suposar una molèstia per les famílies. A més, la instal·lació d’aparells elevadors (plataformes elevadores verticals) i canviar les banyeres per plats de dutxes, ja que també pot suposar una facilitat.

Millores energètiques i sostenibilitat

Un altre aspecte important, pel que també es destinen ajunts municipals, és la rehabilitació energètica, tant per estalviar energia com pel bé de les famílies. Per millorar això es proposa millorar l’aïllament de l’interior dels habitatges i d’aquesta manera assegurar el confort acústic. L’altra obra de millora energètica que es durà a terme és el canvi els tancaments (vidres de finestres, portes de sortida als balcons, portes d’entrada…).

Instal·lacions individuals de subministraments

Millorar les instal·lacions de subministrament d’aigua, gas i llum de les cases pel benestar de tots.

obres de millora

D’altra banda, els habitatges que s’incorporin a la Borsa de Lloguer Social podran sol·licitar ajuts per fer obres de millora del mobiliari de banys i cuina.

Sol·licitar els ajuts

L’any 2016 més de 12.300 famílies de 790 edificis es van beneficiar de les subvencions per a la rehabilitació. Aquesta convocatòria està oberta fins al dia 31 de desembre de 2017. Qualsevol propietari/a de l’habitatge o llogater/a amb el consentiment del propietari/a pot accedir a aquests ajuts, tot i que un professional del Consorci de l’Habitatge valorarà cada cas de sol·licitud. A més a més, aquells que siguin beneficiaris del Programa de Cohesió Social podran demanar el 100% dels ajuts.

obres de millora

Les obres de rehabilitació es duran a terme només a edificis que estiguin destinats a residència habitual i a habitatges buits o sense ús residencial que s’incloguin a la Borsa de Lloguer Social.

Es pot descarregar l’imprès oficial per sol·licitar els ajuts des de la web de la Generalitat, on també es trobarà tota la informació completa.