Bombeta amb cable

L’expert respon, quina tarifa elèctrica has de triar pel teu habitatge

Com podem saber si tenim la tarifa elèctrica correcta i així estalviar? Raquel Rodríguez, la Coordinadora Especialista en Drets Energètics respon a aquests dubtes i ens guia a un consum elèctric més responsable i econòmic.

Hi ha 3 fases principals que són: quina potència elèctrica necessitem, contractem una tarifa elèctrica amb discriminació horària i intentem accedir a tarifes bonificades.

electrodomestic

Quina potència elèctrica necessitem

La potència que necessita el nostre habitatge depèn de la quantitat d’aparells elèctrics que volem connectar simultàniament, i dels Wats o Kilowats que necessitin aquests per funcionar. Així doncs, s’ha de tenir en compte que hi ha aparells de diverses potències i que si s’evita l’ús simultani dels aparells més grans, es pot contractar una tarifa més reduïda.

Pel que fa a la tarifa elèctrica, si en tenim contractada una de 2,3kW, podrem utilitzar la il·luminació de la casa, la nevera, petits electrodomèstics i un electrodomèstic de gran potència com potser el forn. Si la tarifa és superior, de 3,45kW, es podrà usar els aparells anteriors però sumant-li un aparell gran.

Contractem una tarifa elèctrica amb discriminació horària

Cada habitatge i els seus integrants tenen una rutina diferent, així doncs, si busquem una tarifa que per exemple sigui més econòmica a la nit, podem estalviar utilitzant els grans electrodomèstics durant aquestes hores. Per tant, ens hem d’intentar aprofitar del període vall, aquelles hores en què el subministrament sigui més econòmic.

llum

Intentem accedir a tarifes bonificades

En el cas de les comercialitzadores de mercat regulat, algunes ofereixen unes tarifes bonificades que poden suposar un estalvi important amb descomptes de fins al 40% en la factura.

La conclusió a què arriba l’experta és que si tenim una potència contractada baixa en la nostra tarifa elèctrica i adaptem els nostres hàbits a un consum responsable obtenim la manera més econòmica i eficient d’utilitzar el subministrament elèctric.