arquitectura catalana

Queda inaugurat el museu d’arquitectura catalana

Anys enrere es va presentar la idea de crear un museu sobre l’arquitectura catalana al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Però no se’n van concretar dates, pressupost, ni tan sols on es construiria el museu. Ara, cinc anys després, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya ha creat aquest museu en format online.

Un museu digital

Amb tot el material que recull el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a tots els seus centres, s’ha creat el museu d’arquitectura catalana. Compta amb obres que daten a partir del 1832 i de 1.159 autors nacionals i internacionals. D’aquesta manera, també s’ajuda a difondre l’arquitectura i donar-li la importància que mereix.

A diferència d’un museu físic, el Museu d’Arquitectura i Urbanisme de Catalunya es podrà anar revisant perquè amb el temps es puguin corregir canvis, indicar rehabilitacions o afegir nous projectes. A més, la pàgina web és molt intuïtiva i permet aplicar diferents filtres: període, obres, autors o poblacions, entre d’altres, per poder fer cerques personalitzades.

foto 1

Però si ho prefereixes, també es poden fer cerques a través d’un mapa. Apareixen tots els projectes ubicats per tot el territori, així que també es poden fer rutes per descobrir les diferents obres.

Conèixer l’arquitectura catalana en un sol clic

A més, cada projecte té la seva pròpia fitxa amb les seves característiques principals: imatges, descripcions, plànols, graus de protecció… I no només això, ja que a part d’edificis també es poden trobar ponts, torres de telecomunicació, polígons o projectes de barris. Tota mena d’obres per conèixer casa nostra.

 foto 2

Arquitectes al Museu d’Arquitectura i Urbanisme de Catalunya

Per destacar la tasca dels arquitectes, dins de l’apartat d’autors també podràs trobar els seus treballs, estudis i col·laboracions. Si vols conèixer més a fons l’arquitectura catalana i el seu univers, et convidem a visitar la pàgina web del Museu d’Arquitectura i Urbanisme de Catalunya.