obres de rehabilitació

Pròximes obres de rehabilitació a la ciutat de Barcelona

S’està a punt d’acabar aquest any 2018 i, com tothom, Barcelona es proposa nous reptes per l’any nou. En aquest cas parlarem de les tres properes obres de rehabilitació a la nostra ciutat. En primer lloc parlarem del mercat provisional de Sant Antoni, que ja començarà l’any rehabilitat, continuarem parlant de les obres de reparació de l’aparcament de la plaça Joan Cortada, i per últim parlarem del nou acord amb la Sagrada Família per a millorar-ne l’entorn.

L’espai del mercat provisional de Sant Antoni

Barcelona ha recuperat la ronda de Sant Antoni, que ha estat ocupada fins fa poc per les carpes provisionals del Mercat de Sant Antoni. L’Ajuntament de Barcelona va començar a retirar les carpes que han allotjat els comerciants del mercat durant els nou anys que han durat les obres de l’edifici definitiu, inaugurat el 23 de maig passat. Això vol dir que una dècada després aquest tram de la ronda ha quedat lliure. Durant aquest mes de desembre s’han anat fent les intervencions necessàries per donar-li vida a l’espai i tornar-lo a posar a disposició del veïnat. Els barris de Sant Antoni i el Raval tornen a estar connectats després d’una dècada.

El Govern municipal ha estat treballant des de fa mesos en un projecte de transformació de la ronda de Sant Antoni perquè esdevingui un nou passeig verd on vianants, bicicletes i transport públic guanyin protagonisme. Es tracta d’un projecte per anar sumant més espai destinat a veïns i veïnes i menys espai per als cotxes i motocicletes. Els criteris són millorar l’espai públic, introduir un carril bicicleta, més verd i prioritzar els vianants i la mobilitat sostenible. Aquest projecte s’espera que estigui acabat l’any 2020.

obres de rehabilitació

Per aprofundir en l’explicació d’aquest projecte sobre l’espai del mercat provisional de Sant Antoni, clica aquí. 

Reparació de l’aparcament i reurbanització de la plaça Joan Cortada

A mitjans de novembre es van començar les obres de rehabilitació, reparació de l’aparcament i reurbanització de la plaça Joan Cortada, al barri de Can Baró, i es preveu que aquest projecte estigui enllestit el març del 2019. El que es vol fer és reubicar els accessos a la plaça, adequar les baranes ja existents perquè no siguin escalables, renovar la recollida de les aigües en el perímetre sud de la plaça i renovar la connexió de la canal de recollida d’aigües a l’accés del soterrani.

obres de rehabilitació

Per saber-ne més sobre aquest nou projecte d’obra de rehabilitació de la plaça Joan Cortada, clica aquí. 

Confirmat l’acord amb la Sagrada Família per a millorar-ne l’entorn

La Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha confirmat l’acord amb la Sagrada Família per a finançar les despeses que generen les seves activitats en l’espai públic i la mobilitat. A part d’aquesta inversió, que serà de 36 milions d’euros per any, també es regularitzaran les obres després d’aquests 130 anys de treballs sense llicència. Protegir la vida dels veïns, l’ús intensiu de l’espai públic i la mobilitat i millorar la gestió de la massificació turística són els objectius principals d’aquest acord signat el 18 d’octubre amb la Junta Constructora de la Sagrada Família. 

obres de rehabilitació

Cal recordar també que l’any 2018 ha estat l’Any Europeu de Patrimoni Cultural i la Diputació de Barcelona invertirà 23,5 milions d’euros per a obres de rehabilitació del patrimoni arquitectònic de la demarcació en honor a aquest any que estem a punt d’acabar. Aquí t’expliquem més a fons a quin tipus d’edificis i espais es destinarà aquest pressupost.