Setmana de l'Arquitectura 2019

Comencen els preparatius per a la Setmana de l’Arquitectura 2019

Comencen els preparatius per a la Setmana de l’Arquitectura 2019, que es durà a terme del 9 al 19 de maig. Aquest any se celebrarà la tercera edició i l’organitzaran les mateixes entitats que l’any passat: l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes, la Fundació Mies van der Rohe, la Barcelona Building Construmat i ArquinFAD.

Que és?

La Setmana de l’Arquitectura és una iniciativa de diverses entitats de Barcelona que pretén apropar el món de l’arquitectura a la ciutadania. Durant una setmana, s’organitzen una gran varietat d’actes: cicles de cinema i documentals, conferències, debats, rutes, concursos i espais de difusió. Tot això, amb l’objectiu d’estimular la reflexió i el coneixement de l’entorn on vivim.

Setmana de l'Arquitectura 2019

L’esdeveniment ha sigut tot un èxit en les dues convocatòries anteriors i la Setmana de l’Arquitectura 2019 promet continuar amb aquest èxit. L’any passat, la presó de la Model en va ser l’espai convidat, on es va debatre sobre la transformació de la ciutat i els processos participatius que l’envolten. Encara no sabem quin serà l’espai convidat de la propera edició… ¿Alguna aposta? El mercat de Sant Antoni n’és un bon candidat, després de nou anys rehabilitant-lo. Aquesta és la nostra aposta, però caldrà esperar al maig per a descobrir-ho!

Setmana de l’Arquitectura 2019: Arquitectura a les aules

El que sí sabem de la Setmana de l’Arquitectura 2019 és que inclourà als més menuts, amb un programa d’activitats titulat “Arquitectura a les aules”. En la nova edició es duran a terme tallers i xerrades als centres educatius de primària i secundària. Aquests, estaran impartits per arquitectes i faran que els infants i joves entenguin els espais que els envolten d’una manera diferent.

L’activitat es desenvoluparà a partir de tres eixos: cos, hàbitat i territori, que es treballaran a partir de les següents temàtiques:

  • Arquitectura moderna: per aprendre a valorar el llegat històric de la ciutat de Barcelona i fixar-se en les obres de nova construcció properes a l’escola.
  • L’arquitectura, avui: parlar de la rehabilitació, l’eficiència i la salut.
  • Espai públic: explicar els espais públics i veïnals.
  • Ciutat inclusiva, ciutat per a tothom: centrada en l’arquitectura pensada per a la diversitat funcional.
  • L’arquitectura de prop: visita de despatxos d’arquitectura.

Setmana de l'Arquitectura 2019

Si ets arquitecte o estudiant d’arquitectura… estàs d’enhorabona! Pots participar i impartir aquests tallers i xerrades de la Setmana de l’Arquitectura 2019. Per a fer-ho, només has d’omplir aquest formulari. Accepten propostes fins al 15 de gener.