Premis Catalunya Construcció 2017

Premis Catalunya Construcció 2017

El passat 6 de juliol es va celebrar la cerimònia de lliurament dels Premis Catalunya Construcció 2017. A l’acte, organitzat pel Col·legi d’Aparelladors de Barcelona, hi van assistir prop de 500 professionals del sector de la construcció. A continuació repassem els guanyadors de la 14a edició d’aquests prestigiosos premis.

Premis Catalunya Construcció 2017

Els Premis Catalunya Construcció 2017 els conformen un total de 10 reconeixements, més el Premi Especial a la Trajectòria Professional a l’arquitecte Oriol Bohigas. Aquesta edició s’han presentat 92 candidatures. L’organitzador, el Col·legi d’Aparelladors de Barcelona, té com a objectiu reconèixer l’esforç dels professionals del sector de la construcció i premiar els projectes que han contribuït a millorar la qualitat, la gestió, la innovació i la sostenibilitat de la construcció a Catalunya. Els premiats d’aquesta edició són:

Premi a la Innovació en la Construcció

Sistema de drenatge d’aigües pluvials al centre comercial The Style Outlets de Viladecans.

premis catalunya construcció 2017 innovació

 • Candidatura: Enric Batlle, Joan Roig, Helena Salvadó, Eirene Presmanes, Diana Calicó, Elisabeth Torregrosa, Iván Sánchez i Antoni Monté.
 • Descripció: execució del sistema de drenatge d’aigües pluvials en una obra de 45.400m2 d’edificació i 41.500m2 d’edificació. El jurat ha valorat el treball innovador que ha dotat d’un nou sentit els elements existents del mercat.

Dins d’aquesta categoria, la menció especial ha sigut per al projecte Piloedre de Núria Sauleda i Juan José Rosas. El Piloedre és una peça prefabricada de fonamentació que es presenta com a solució alternativa per a estructures lleugeres a les tradicionals.

Premi Ex Aequo a La Intervenció en Edifici Existent

Aquesta categoria té dos premiats:

Espai Bombers Parc de la Prevenció de Barcelona

premis catalunya construccio 2017

 • Candidatura: Enric Peña, Miguel Roldán i Mercè Berenguè.
 • Descripció: rehabilitació integral de l’antic parc de bombers del carrer Lleida, construït amb motiu de l’Exposició Internacional del 1929.

Església de Santa Maria de Vilanova de la Barca

premis catalunya construcció 2017 rehabilitació

 • Candidatura: Laila Renalies, Carles Serrano, Leticia Soriano, Roger Such i Baldomer Ric.
 • Descripció: Rehabilitació i restitució de la forma original de l’església i la seva transformació en una nova sala d’ús polivalent.

Premi a la Coordinació de Seguretat i Salut

Remodelació del pavelló municipal de la Rambla del Carmel de Barcelona

premis catalunya cosntrucció 2017 barcelona

 • Candidatura: Annaïs Soler
 • Descripció: rehabilitació completa de l’interior de l’edifici amb diferents tasques a executar entre una gran varietat d’empreses i amb una actuació de desamiantat, entre altres afectacions.

En aquesta categoria, la menció especial ha sigut per al projecte del Nou edifici de cristal·lització de sal vacuum per compressió mecànica a Súria. Els treballs tenien com a objectiu prevenir els riscos en l’execució d’un singular edifici de producció industrial de nova construcció.

Premi a la Direcció Integrada de Projecte

Sala Becket, obrador internacional de dramatúrgia.

premis catalunya construcció edició 2017

 • Candidatura: David Morros
 • Descripció: Remodelació d’una antiga cooperativa del Poblenou per transformar-la en un teatre i un centre de dramatúrgia. El projecte ha respectat els restes de l’edific antic.

Premi a la Direcció d’Execució de l’Obra

Edifici corporatiu a Diagonal 191 al 22@ de Barcelona

guanyadors premis catalunya construcció 2017

 • Candidatura: Jesús Hernando i Daniel Fernández
 • Descripció: edifici amb disseny minimalista que fa homenatge a la Diagonal, amb capacitat de més de 1.000 persones i dues torres que arriben als 72m d’alçada.

Premi al Treball Final de Grau

Rehabilitació, restauració i canvi d’ús de la zona nord de l’antiga fàbrica Can Balsach de Sabadell

premis catalunya construcció grau

 • Candidatura: Jordi Rocabert, de l’Escola La Salle
 • Descripció: Actuacions de rehabilitació, obra nova i conservació sobre l’antiga fàbrica, patrimoni històric industrial.

La Menció Especial d’aquesta categoria ha estat per a l’estudi metodològic dels sistemes SATE per a rehabilitacions energètiques de Rosa Maria Pérez, de l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona (UPC).

Ara que ja s’han lliurat els Premis Catalunya Construcció 2017, els organitzadors ja treballen per l’edició de l’any que ve. Si voleu, també podeu repassar els Premis Catalunya Construcció de l’any 2016.