pla de jocs barcelona

Pla de Jocs Barcelona: una ciutat per jugar

Avui parlem del primer Pla de Joc a l’espai públic de la ciutat de Barcelona que rep el nom de Pla de Jocs Barcelona. És una iniciativa que suposa un canvi de visió global que deixa enrere les àrees de joc infantil tradicionals.

Aquesta transformació urbana ha estat dissenyada a partir de les idees dels veïns i les veïnes. Tanmateix, unes quatre-centes persones entre entitats, experts i representants municipals han participat en l’elaboració del Pla.

Pla de Jocs Barcelona

L’objectiu d’aquesta rehabilitació urbanística és aconseguir una ciutat amiga del joc a l’espai públic creant àrees de jocs ubicades en espais oberts, relacionades amb l’entorn i amb una proposta lúdica diversa. D’aquesta manera, podem afirmar que l’esbarjo infantil ha esdevingut una prioritat de la vida dels barris.

Què inclou?

El Pla de Jocs Barcelona inclou una seixantena d’actuacions amb la intenció de potenciar i diversificar les activitats lúdiques a carrers, places i parcs de la ciutat. Aquesta iniciativa deixa a Barcelona com una ciutat que es preocupa pels nens i les nenes afavorint el benestar, l’aprenentatge i la creativitat dins d’un entorn verd i pacífic.

pla de jocs barcelona

Les accions més rellevants que s’estan impulsant són:

- Substituir els cartells de prohibit jugar a pilota per recomanacions que fomentin l’esbarjo respectuós.

- Reservar carrer per jugar a tots els districtes cada diumenge.

- Idear propostes lúdiques itinerants a les places.

- Crear espais de joc a prop dels esplais i els caus.

- Incentivar l’ús comunitari dels patis escolars.

- Establir l’aigua com a element de joc.

- Crear untament amb joves nous parcs esportius urbans

- Donar més serveis en espais lúdics.

- Aportar servei de suport al joc per a infants amb diversitat funcional.

Una Barcelona millor

Un dels objectius més importants del Pla és fomentar la creativitat i incentivar la imaginació dels infants. Tanmateix, dintre de deu anys es pretén haver assolit una sèrie d’objectius d’entre els quals destaquem:  doblar les àrees de joc, ampliar els parcs i jardins,  garantir que cap àrea de joc faci menys de 50 metres quadrats.

El benestar, la felicitat i la millora de qualitat de vida dels nostres infants són elements molt importants per fomentar una societat més sana. Un nen que pugui jugar convertirà en realitat molts dels seus desitjos i tindrà emocions positives en el seu dia a dia. 

Esperem que aquesta informació us hagi resultat gratificant i si busqueu activitats per fer amb els més menuts de la casa, us recomanem visitar el Recinte Modernista de Sant Pau o passejar pel Parc de la Ciutadella!