cobertes verdes de Barcelona

Segon concurs de Cobertes Verdes de Barcelona

Fa tres anys es va celebrar la primera edició del concurs de Cobertes Verdes de Barcelona, un concurs impulsat per l’Ajuntament de Barcelona per promoure la implantació de noves terrasses verdes. Per aconseguir-ho, se cedia un permís als 10 guanyadors en les categories d’edificis d’habitatge i equipaments docents o sanitaris, entre d’altres. A continuació us detallem les últimes novetats de la segona edició del concurs.

Segon concurs de cobertes verdes de Barcelona

Aquesta segona edició haurà d’esperar una mica més abans de poder celebrar-se. A causa de la situació actual de la pandèmia per COVID-19 i d’acord amb el Real Decret 463/2020 del 14 de març de declaració de l’estat d’alarma, el termini de presentació de propostes per al concurs de cobertes verdes de Barcelona queda paralitzat. Així doncs, es reprendrà quan les pròrrogues corresponents acabin.

Per què són important les cobertes verdes?

Les cobertes verdes són un dels elements clau per a aconseguir una ciutat més verda i sostenible. A més, ajuden a pal·liar els efectes provocats pel canvi climàtic.

foto1

És per això que a partir de mesures com la Declaració d’emergència climàtica, el Pla Clima o el Programa d’impuls a la infraestructura verda urbana, l’Ajuntament de Barcelona vol incrementar la superfície de cobertes verdes a Barcelona, tant si són públiques com privades.

Novetats d’aquesta segona edició

Les primeres 50 propostes preseleccionades tindran una subvenció de fins a 1.500 euros, i d’entre aquestes propostes, s’escolliran 10 projectes guanyadors que tindran una subvenció del 75%, amb un límit de 100.000 euros per coberta verda.

foto2

A més, en aquesta edició, també hi haurà 10 accèssits amb subvenció de fins a 1.500 euros per facilitar a algunes comunitats l’oportunitat de poder participar. Si vols saber com avança l’estat del concurs de cobertes verdes de Barcelona o estar al dia de totes les novetats de la ciutat, consulta el nostre blog periòdicament!