paisatges verds

Paisatges verds i saludables a Barcelona

Durant el període de confinament la ciutat de Barcelona ha estat calmada i sense gairebé activitat, fet que ha afavorit l’aparició de paisatges verds i saludables a la ciutat. En els últims dies hem pogut veure imatges d’una naturalesa que s’està recuperant els espais que la urbanització ha ocupat.

Visita tècnica als parcs

Amb l’objectiu d’analitzar com s’ha comportat la natura dels paisatges verds i la fauna en els darrers mesos, s’ha dut a terme una visita tècnica a alguns parcs de la ciutat i altres zones amb presència de vegetació com: els parcs de Joan Miró, l’Espanya Industrial, Ciutadella o Diagonal Mar; espais com la plaça Gaudí, entre d’altres.

paisatges-verds-barcelona-2

A partir d’aquesta exploració s’han pogut observar els següents fenòmens:

  • Més biomassa verda, més saludables i amb més color. Durant aquest període de temps en què la nostra ciutat ha estat pausada, ha augmentat la intensitat del verd i la quantitat de biomassa vegetal. Alhora, la gespa ha crescut formant prats amb herbes més altes, verdes i fresques.
  • Noves espècies no detectades. Han aparegut algunes espècies com l’all de bruixa o flors espontànies.
  • La fauna en plena activitat.  Trobem noves espècies d’ocells, de papallones i altres insectes pol·linitzadors.

Urbanització i paisatges verds

Els paisatges verds comporten molts beneficis a les grans ciutats, ja que ajuden a combatre la contaminació, milloren el benestar emocional, milloren la salut física i augmenten la consciència ambiental. Envoltats d’edificis i persones, les zones verdes de les ciutats esdevenen autèntics pulmons que ajuden a reduir la contaminació de l’aire. Gràcies a aquests espais els habitants podem ser més feliços i ens ajuden a mantenir l’equilibri emocional.

paisatges-verds-barcelona-3

Una ciutat es converteix en òptima quan no només ofereix serveis, sinó que també ofereix paisatges verds i responsables amb el medi ambient. Des d’OBRA Barcelona compartim novetats d’urbanització i construcció amb l’objectiu d’informar-vos. Si voleu estar al dia, consulteu el nostre blog periòdicament.