obres de rehabilitació

Obres de rehabilitació a Barcelona: millores a Nou Barris

Durant les properes setmanes el districte de Nou Barris començarà treballs i obres de rehabilitació per construir-hi nous equipaments públics i remodelar-ne diversos carrers. Aquest projecte és un dels exemples de totes les obres de rehabilitació que es duran a terme aquest estiu.  El pressupost d’aquestes obres a Nou Barris és de 9,2 milions d’euros i té com a objectiu millorar i fer més accessibles les vies públiques.

Dos nous casals de barri

Una part d’aquestes obres de rehabilitació i millora consisteixen a construir els nous casals dels barris Torre Baró i la Trinitat Nova. Les obres del casal de Torre Baró ja van començar el passat 10 de juny i duraran 10 mesos aproximadament.

obres de rehabilitació

El disseny i la construcció del casal inclourà la creació d’aules e treball, espais de trobada i aules taller. També està previst que un espai sigui per a l’associació de veïns de la zona i un altre per a persones grans.

Per la seva banda, el casal de Trinitat Nova preveu un edifici de nova construcció davant de la Casa de l’Aigua que comptarà amb dues plantes, on hi haurà sales de treball, bucs d’assaig, banys, vestidors, aules taller i un bar. Aquestes obres de construcció començaran al setembre i la duració prevista és d’un any.

obres de rehabilitació

Espais d’esbarjo, rehabilitació i urbanització

A l’àrea compresa entre l’Avinguda Meridiana, la via Favència i el carrer de la Cooperació s’iniciaran les obres de construcció d’un nou espai d’esbarjo. Aquesta nova àrea verda també inclou mobiliari nou, arbrat i l’adequació d’un pas de vianants.

obres de rehabilitació

Les obres de rehabilitació que es duran a terme consisteixen a millorar els interiors del barri de la Guineueta i reurbanitzar l’illa de la via Favència, el passeig de Valldaura i el carrer de la Guineueta. A Nou Barris també es reurbanitzaran els carrers d’Oristà, de Canfranc i d’Alella. Les obres de rehabilitació també inclouen la plantació de nou arbrat, col·locació de mobiliari urbà, etc.

Obres de rehabilitació durant l’estiu

Com vam explicar en aquest post, l’Ajuntament de Barcelona ha previst diferents projectes d’obres de rehabilitació, millora i construcció als barris de Barcelona. Moltes d’aquestes obres són actuacions per millorar el paviment de la via pública, els carrils bicicleta, les zones verdes o l’enllumenat públic.