Les obres de la Sagrada Família queden regularitzades

Les obres de la Sagrada Família queden regularitzades

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat el pla especial per regularitzar les obres de la Sagrada Família. Els documents del pla són fruit de l’acord històric ja signat entre l’Ajuntament i la Junta Constructora l’octubre del 2018.

Gràcies a l’aprovació del pla la Junta Constructora compta amb els instruments necessaris per poder tramitar els permisos corresponents i normalitzar la llicència pendent des de fa més de 130 anys. Així doncs, es regularitzaran qüestions administratives i es millorarà l’encaix del temple a la ciutat, tot compensant el seu impacte.

Pla espacial d’obres de la Sagrada Família

El pla especial urbanístic de les obres de la Sagrada Família inclou d’una banda la modificació del Pla General Metropolità (PGM) en l’entorn de la basílica. Aquesta iniciativa suposa una despesa de 36 milions d’euros en deu anys per tal de protegir la vida veïnal, atenuar l’ús de l’espai públic i la mobilitat, i finalment, millorar la gestió de la massificació turística que genera l’activitat de la Sagrada Família.

obres-de-la-sagrada-familia2

D’aquesta manera, la inversió queda repartida de manera que 22 milions d’euros es destinaran a finançar la xarxa de transport públic, 7 milions a millorar l’accessibilitat del metro i 4 milions a reurbanitzar els carrers de Sardenya, Provença, la Marina i Mallorca. Finalment, 3 milions d’euros al manteniment i neteja dels carrers, a seguretat i agents cívics.

El temple i la Capella de l’Assumpta

D’altra banda, el pla incorpora un plantejament de l’àmbit del temple i la construcció de la Capella de l’Assumpta.

En l’àmbit del temple s’han establert mesures per tal de millorar la gestió de l’entorn. D’aquesta manera, s’ha decretat que podrà tenir una superfície total de 14.526 metres quadrats i no podrà augmentar l’aforament actual fins a l’any 2026. Tanmateix, tota l’activitat del temple se centrarà en l’àmbit cultural i religiós. No obstant això, de manera complementària hi haurà una botiga a l’interior del recinte d’un màxim de 750 metres quadrats que només podrà vendre productes relacionats amb el temple.

temple-sagrada-familia

Finalment, actualment la construcció de la Capella de l’Assumpta implica l’ocupació de part de la vorera del costat mar del carrer. Tenint en compte la nova situació del carrer, el nou planejament compensa l’espai que ocupa la construcció de la capella integrant l’espai per a vianants en els xamfrans de l’illa.

Us mantindrem informats sobre qualsevol novetat respecte a les obres de la Sagrada Família. Alhora us animem a visitar qualsevol edifici emblemàtic que representi el patrimoni cultural i arquitectònic de la ciutat com els mosaics modernistes.