barcelona building construmat

Novetats del saló Barcelona Building Construmat 2017

El Barcelona Building Construmat ja està preparant els continguts i el programa per a la pròxima edició del 2017. Com ja us hem parlat en altres posts, el BBB Construmat és el saló internacional de la construcció que se celebra a Fira Barcelona i que inclou tots els sectors de la construcció: urbanisme, arquitectura, construcció, obres, rehabilitació, sostenibilitat, etc. Quan queda gairebé un any per la següent edició, us oferim alguns avançaments de la mà de la directora de BBB-Construmat, Ione Ruete.

Barcelona Building Construmat 2017

El Barcelona Building Construmat, també anomenat Beyond Building Barcelona-Construmat, tornarà a la càrrega del 23 al 26 de maig del 2017. Fins que arribi l’hora, els seus organitzadors ja estan preparant continguts, activitats, programes i expositors per aconseguir superar l’èxit de la darrera edició de 2015. La seva directora, Ione Ruete, ha donat algunes pistes del que ens esperarà.

barcelona building construmat

Ione Ruete, directora de BBB-Construmat. Imatge: Construmat

La proposta de la propera edició del saló té un caràcter continuista amb el canvi que vam iniciar el 2015, subratllant encara més la rellevància de la innovació”.

Recordem que l’any passat el BBB-Construmat va enfocar-se al mercat, per tal de respondre al que passava al sector. El saló va establir quatre grans pilars de canvi: disseny, innovació, sostenibilitat i rehabilitació. Segons Ruete, l’objectiu és aprofundir en el camí que van iniciar el 2015, recollint el feedback de visitants, expositors, partners i col·laboradors. La participació serà la clau del saló, de fet la plaça central de la fira serà un espai en el qual tindran lloc el lliurament dels premis BBB-Construmat, entrevistes, expositors, testimonis de visitants, presència de start-ups, etc.

Dos eixos: innovació social i economia circular

La pròxima edició del saló recollirà temàtiques d’actualitat del sector. D’una banda l’habitatge i la innovació social i, d’un altre, l’economia circular.

S’ha de posar de relleu que la innovació social no té només a veure amb l’habitatge sinó que es plasma en més aspectes relacionats amb models de gestió urbana, per exemple”.

barcelona building construmat

Pel que fa a l’economia circular:

Estem convençuts que el concepte d’economia circular es pot aplicar amb èxit en el sector de la construcció. Un model d’economia circular fa desaparèixer el concepte de residus, fomenta l’ús d’energies renovables i augmenta la diversitat del sistema”.

Un aspecte que també estarà present al saló és la tecnologia BIM. Segons els organitzadors, s’ha d’apostar per la tecnologia BIM, per això es centraran en la seva rellevància a totes les fases de la construcció, des del disseny fins el manteniment.

L’arquitectura de Barcelona al BBB-Construmat

Per últim, la directora del BBB-Construmat ha destacat que el saló s’obrirà a la ciutat i ha anunciat que continuaran desenvolupant el projecte de rutes arquitectòniques de Barcelona que van posar en marxa fa uns anys. Ara estan treballant amb una nova proposta amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).