noves visites guiades al Palau Güell

Noves visites guiades al Palau Güell

Per commemorar el centenari de la mort d’Eusebi Güell, la Diputació de Barcelona ha considerat impulsar noves visites guiades al Palau Güell. A partir del 21 d’abril, cada tercer dissabte de mes es podran visitar alguns dels espais que fins ara s’han mantingut ocults. Amb aquesta iniciativa, es pretén arribar a un públic diferent i promoure el coneixement de la residència dels Güell i López.

noves visites guiades al Palau Güell

Visites guiades al Palau Güell

Edificació

El Palau Güell és el primer encàrrec que Eusebi Güell va fer a l’arquitecte Antoni Gaudí. Abans d’instal·lar-se al Park Güell, el Palau va ser  la residència de la família. Ubicat al Carrer Nou de la Rambla, es va construir entre 1886 i 1890 i fou propietat de la família fins que l’any 1945 la seva hereva, la filla petita de l’il·lustre Eusebi Güell, el cedís a la Diputació de Barcelona.

noves visites guiades al Palau Güell

Família Güell

El 29 de novembre de 1871, Eusebi Güell i Isabel López van contreure matrimoni. D’aquesta unió varen néixer deu fills. La filla petita, coneguda com a Mercè Güell López, va heretar el Palau Güell i pocs anys abans de morir, va cedir la propietat a la Diputació de Barcelona, amb la condició que se li donés un ús cultural.

noves visites guiades al Palau Güell

Centenari de la mort d’Eusebi Güell

El 9 de juliol de 1918, Eusebi Güell va morir a l’edat de 72 anys. Per commemorar la mort de l’il·lustre polític, industrial i mecenes català, la Diputació de Barcelona ha impulsat noves visites guiades al Palau Güell, permetent accedir a alguns dels espais de l’edifici, que fins ara han estat ocults i no s’han pogut visitar. Per exemple, es podrà accedir al despatx on Eusebi Güell passava la major part del seu temps, a la sala de l’orgue, a les habitacions del personal de servei o al terrat per observar les característiques més icòniques de l’obra de l’arquitecte Antoni Gaudí, i de les vistes a la ciutat de Barcelona.

noves visites guiades al Palau Güell

Amb tot això, esperem que tots pugueu gaudir de les noves visites guiades al Palau Güell i que pugueu endinsar-vos en la Barcelona i la cultura que Gaudí i Güell varen construir. Recorda que també pots consultar les  visites guiades d’OBRA.