rehabilitació arquitectònica

Noves subvencions per a la rehabilitació arquitectònica d’ateneus i equipaments escènics

L’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona ha obert la convocatòria per a la concessió de subvencions per a la rehabilitació arquitectònica d’equipaments d’exhibició teatral i auditoris. Les subvencions es concediran mitjançant la concurrència competitiva i tindran prioritat les inversions d’obres de seguretat, insonorització, accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques.

La rehabilitació arquitectònica d’equipaments escènics

L’objectiu d’aquest programa d’ajuts és dotar els equipaments de les condicions tècniques actualitzades i necessàries per tal de potenciar la cultura feta i gestionada pel teixit associatiu dels barris de la ciutat. Segons el tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Collboni:

Les infraestructures culturals juguen un paper rellevant en la cultura de base i en la cohesió social, i que des dels barris permeten aproximar la cultura a les ciutadanes i els ciutadans”.

Les subvencions per a la rehabilitació arquitectònica tindran un pressupost total de 600.000 euros i estan emmarcades en el Programa per a la rehabilitació d’auditoris i teatres d’entitats culturals sense afany de lucre. Aquestes subvencions donaran suport als centres culturals de proximitat als barris i amb base participativa. En aquest sentit, als barris de Barcelona trobem un gran nombre d’ateneus, teatres i orfeons que fomenten la cultura, l’esport i les activitats de lleure.

Com demanar les subvencions

Per poder acollir-se a les subvencions les obres han d’estar iniciades enguany o iniciar-les durant els sis mesos següents a la notificació de la subvenció i que finalitzin abans del 31 de desembre de 2018. Segons les bases, les subvencions es concediran mitjançant la concurrència competitiva.

rehabilitació arquitectònica

Es poden demanar les ajudes fins al 30 de setembre al Registre de l’Institut de Cultura de Barcelona (la Rambla, 99). Totes les instruccions i els models de les instàncies de sol·licitud es poden consultar aquí (Convocatòria per a la concessió de subvencions per a inversions destinades a rehabilitar equipaments d’exhibició teatral, auditoris o equipaments anàlegs del 2016).

Més ajuts per a la rehabilitació

A banda d’aquesta convocatòria, també està en marxa la Convocatòria d’Ajuts a la Rehabilitació d’Habitatges i Edificis que es pot demanar fins al 31 de desembre del 2016.