Noves obres de rehabilitació als barris

Noves obres de rehabilitació als barris

L’any 2018 comença amb l’agenda d’obres molt plena. Durant els primers mesos de l’any es duran a terme noves obres de rehabilitació als barris de Barcelona. Algunes d’aquestes obres milloraran els carrers per tal de fer-los més amables per als vianants, augmentaran les zones verdes o reurbanitzaran places i zones públiques de tota la ciutat. Avui fem un repàs d’algunes de les obres de rehabilitació que ja han començat.

Obres de rehabilitació 2018

Des d’OBRA ressaltem la necessitat i la importància de les obres de rehabilitació arquitectònica de les ciutats. Gràcies a aquests treballs, les ciutats evolucionen i adapten els seus edificis a les necessitats actuals, tant dels seus ciutadans com d’institucions públiques i privades. L’any 2018 comença amb força en aquest sentit gràcies al Pla de rehabilitació integral que es va aprovar l’any 2017. De fet, s’espera que aquest nou any, recentment estrenat, les obres de rehabilitació es multipliquin especialment als barris. Entre els objectius d’aquests projectes hi trobem la millora dels carrers per fer-los més còmodes per als vianants, la reconstrucció i reordenació de places i d’altres espais públics o l’ampliació dels espais verds de la ciutat. Avui destaquem quatre obres de rehabilitació que ja estan en marxa:

Horta-Guinardó

El districte d’Horta-Guinardó estrenarà noves zones verdes, àrees de descans, zones per a infants i espais per a gossos abans del juny. La zona on s’estan duent a terme les obres de rehabilitació són l’avinguda de Can Marcet entre el passeig de la Vall d’Hebron i el carrer de Joan B. Amb les obres es transformarà aquest solar en un espai verd amb cinc plataformes que tindran dues zones de descans, dues àrees de jocs infantils i un espai per a gossos. També es milloraran les zones verdes actuals amb nou arbrat, fonts i mobiliari urbà.

obres de rehabilitació horta-guinardó barcelona

Sagrada Família

La zona de la Sagrada Família continua amb els seus canvis que busquen aconseguir una zona més còmoda per als vianants, veïns i turistes. Després de les obres de pacificació dels carrers dels voltants que es van començar abans de Nadal, ara també es milloraran els passatges d’Ureña, de Bofill, Pau Hernández, León i Carsi. L’objectiu és eliminar les voreres dels passatges, canviar paviments i eliminar algunes zones d’aparcament de vehicles per deixar més espai per als vianants. El pressupost d’aquestes obres de rehabilitació és de 1.418.000€.

obres de rehabilitació sagrada familia

Plaça Hilari Salvadó

El barri de la Barceloneta i, més en concret, la plaça d’Hilari Salvadó, estarà d’obres fins a la primavera. Aquestes obres de rehabilitació milloraran el paviment de la zona, adaptaran la xarxa de drenatge, renovaran l’enllumenat i instal·laran nou arbrat i mobiliari urbà. Tot això es farà amb un pressupost de 598.452€. Aquesta plaça recorda la figura d’Hilari Salvadó, l’últim alcalde de Barcelona a l’època de la República, que va ser empresonat amb l’esclat de la Guerra Civil.

obres de rehabilitació la barceloneta

Jardins Maria Mercè Marçal

Per últim, les obres de rehabilitació del barri de la Nova Esquerra de l’Eixample inclouen la renovació de l’interior d’illa dels jardins de Maria Mercè Marçal. Com ja sabeu, l’Eixample està ple de racons molt interessants per als ciutadans, com són les famoses illes. En aquest cas, s’augmentarà l’espai públic, les zones de jocs infantils i les zones verdes. De fet, també inclourà horts urbans, una pèrgola amb vegetació i més vegetació. Les obres de rehabilitació tindran un pressupost d’1.096.081€ i finalitzaran a l’agost.  Aquesta illa la podeu trobar entre els carrers de Provença, Viladomat, Rosselló i Comte Borrell.

obres de rehabilitació eixample esquerra

 Amb l’arrencada del 2018 continua la tendència d’augment de les obres de construcció o de rehabilitació.